Focus96 Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Co to jest licznik kadencji/prędkości? Do czego on służy itd... Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 kadencja to ilość obrotów korby/min Odnośnik do komentarza
muarte Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Tak jak kolega napisał głównie potrzebny dla Kolarzy zawodowców, ew. dla osób które chcą sprawdzić swoje możliwości, bardziej niedoświadczonych rowerzystów i od widzi mi sia :D Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Nie tyle sprawdzić swoje możliwości, co po prostu pedałować w ustalonym tempie. I dobierać przełożenia nie "bo tak mi się wydaje, że będzie dobrze", ale właśnie na podstawie kadencji. Odnośnik do komentarza
Gruchenfuhrer Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Ja tam staram się mieć możliwie wysoką kadencję - ale też mi się strasznie nogi meczą jak przegnę - i zaraz dostaję zadyszki... Na oko, kręcę powyżej 60, ale diabli wiedzą ile naprawdę... 90 na pewno to-to nie jest :P Więc biegi zmieniam właśnie na czuja - żeby ani nie było "za ciężko", ani "za lekko" przy danej szybkości i poziomie zmęczenia... Ale, żeby nogi jeszcze w miarę sprawnie się obracały... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi