Kakolookiyam Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 W dniu 15.08.2023 o 22:43, jajacek napisał(a): Pedałuje się tak samo ale żywotność bardzo długa. Tak z ciekawości, po jakim przebiegu rozleciały Ci się suporty Deore? Odnośnik do komentarza
Kakolookiyam Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 W dniu 16.08.2023 o 11:25, mike21 napisał(a): Musisz popracować trochę z tym kalkulatorem to wszystko się stanie jasne Bicycle Gear Calculator (gear-calculator.com) Odnośnie suportów pod zintegrowaną oś Shimano to polecam BB-MT800. Jak się dobrze osadzi korbę to przejedzie grubo ponad 10kkm bez dotykania. Osobiście nawet na tanich SM-BB52 robiłem przebiegi 12-14kkm. Odradzam w szczególności suporty accenta (b. słabe dopasowanie osi korby oraz brak uszczelnień). Dzięki, korzystałem z kalkulatora i różnica między dwoma zębami niewielka. Pytałem bardziej czy są jakieś różnice w jakości, żywotności, kulturze jazdy (dłuższy łańcuch). Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Jeśli tylko sparujesz z przerzutką, która natywnie obsługuje taki zakres to nie ma znaczenia. Łańcuch teoretycznie dłuższy. W praktyce zależy. Trzeba zawsze przymierzyć. Kasety shimano 11-40 i 11-42 mają po jednej alu koronce więc trwałość ta sama. 40stka jest nieco gęściej upakowana na 4 największych koronkach. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi