akir19 Opublikowano 6 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 Avidy to śmietniki, nie ma co wracać do historii.Wysłane z mojego RMX2202 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Veriv Opublikowano 6 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 Jeszcze jes taka opcja, najmniej roboty z nią bo ruszysz tylko przedni hamulec. https://www.decathlon.pl/p/hamulec-tarczowy-hydrauliczny-sram-level-t-4-tloczkowy-bez-tarczy/_/R-p-203266?mc=8599987 im mocniejszy przedni hamulec, tym mniej siły wymaga tylny więc wtedy oba powinny działać OK. Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 6 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 8 godzin temu, akir19 napisał(a): Na slx nawet nie spoglądaj, jakość ściera do podłogi. Jeśli chcesz od Shimano to deore nie mają tego pękającego dziadostwa. Od srama podstowymi guide, wyżej code r, Rsc Wysłane z mojego RMX2202 przy użyciu Tapatalka Pokazujesz zacisk 4-tłoczkowy. Tutaj deore i pozagrupówka mt520 też mają ceramiczne, identyczne tłoczki. Pękanie ceramiki zdarzało się w pewnych seriach i generalnie problem ciągnie się od trzycyfrowych zacisków. Z serii x100 jeszcze nie miałem takiego przypadku na serwisie a sporo się robi rowerów z tymi hamulcami. Tutaj głownie zdarzają się nieszczelności w zaciskach (głównie m6100) i pękające kondomy w klamkach (wszystkie współczesne od deore w górę). Odnośnik do komentarza
akir19 Opublikowano 6 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zdjęcia pochodzą z zacisków br m 8120. Od covidq to złom . Już nawet robiłem analizę czy pęknięcia idą za cav zacisku Wysłane z mojego RMX2202 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
mike21 Opublikowano 6 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 Jak pisałem z tych współczesnych 4-tłoczkowców nie miałem jeszcze na serwisie pękniętych tłoczków. Z tych wcześniejszych się zdarzały. Niemniej 99% przypadków w pierwszych km użytkowania. Po wymianie zacisku był spokój. Odnośnik do komentarza
akir19 Opublikowano 6 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 Ja za maj wymieniałem już w 5zaciskach. Zawsze duże są pęknięte, złamane Wysłane z mojego RMX2202 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi