marcino285 Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Ja po szejku miałem to samo . Po jakimś czasie jak łańcuch znów się trochę upudrował stuki ustały . Często po zbyt dokładnym szejku tak miałem . Fajne porównanie z tym Archiwum X . Odnośnik do komentarza
MaTT Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 A sprawdzales czy żadne z ogniw nie jest naruszone ? moze to nie kwestia całego łancucha tylko jednej drobnostki ktorej gołym okiem nie widac,benzyna ma to do tego ze wypłukuje wszystko z łancucha kto wie moze brud ci to wszystko trzymał a jak wyszejkowałes to cos pusciło ? Pewnie juz masz nowy łancuch, bądz sie dotarl na brudzie nie ? ;p Pss : jestem ciekaw przyczyny, bo od jakiegos czasu w moim dzieje sie podobnie a łancuch nie jest jakoś za bardzo dojechany :) Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 28 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 no, jest nowy XT i kaseta XT i po szejku... stukało. Widać tak ma być :) Odnośnik do komentarza
MaTT Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Wiesz, nic nie dzieje sie bez przyczyny :D cos słaby serwis odwiedziles ze nie wiedzieli o co chodzi xD Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 28 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Teraz jest w moim ulubionym serwisie (ma już 4K więc przegląd i smarowanie się przyda) zobaczymy co znajdą :D Odnośnik do komentarza
kaktus Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 jak taki dobry, to daj mi adres tego serwisu, proszę! u mnie ostatnio przy okazji przycięcia sterówki chcieli pół roweru wymienić, z nowym łańcuchem i kasetą na czele... Nie wspominając o klockach w nowych hamulcach (a ze 300km przejechały) No i amortyzator do serwisu, bo "coś jest nie tak" chociaż nie bardzo potrafili powiedzieć co. (poza tym, że coś twardy, ale.. jaki ma być przy moim ponad 100 kg? :P) Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 28 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 hehe, to mój odwrotnie, przejechali się, poskakali na widelcu, powiedzieli, że wszystko ok. To ja im to może chociaż przegląd zróbcie :D Odnośnik do komentarza
jakus Opublikowano 28 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 to ja się dołączę do tematu i zapytam czy "cykanie" może być powodem rozciągniętego łańcucha? Jadę i cały czas słyszę "cyk,cyk,cyk" jak w zegarku :) . Zwłaszcza na przełożeniu 3/6. Do tego dolne kółeczko przerzutki jakby przy tym szarpie. Łańcuch może być wyciągnięty bo ma przerobione 6 tyś. km. Zacząć sprawdzanie od łańcucha czy najpierw gdzie indziej szukać przyczyny? Przerzutki wyregulowane ale i tak nie wchodzi na 7 :/ Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Jak masz już tyle km nacykane na jednym zestawie to normalne , że słyszysz już dziwne odgłosy . Mi się tak robiło jak miałem 3600 na jednym zestawie . Wymiana na nowy i cisza . Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 hehe, to mój odwrotnie, przejechali się, poskakali na widelcu, powiedzieli, że wszystko ok. To ja im to może chociaż przegląd zróbcie :D U mnie w serwisie chłopaki tak samo . Jak by ktoś był w Tomaszowie to polecam serwis na ulicy Głównej . Szczególnie Mariusz . Odnośnik do komentarza
MaTT Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 to ja się dołączę do tematu i zapytam czy "cykanie" może być powodem rozciągniętego łańcucha? Jadę i cały czas słyszę "cyk,cyk,cyk" jak w zegarku :) . Zwłaszcza na przełożeniu 3/6. Do tego dolne kółeczko przerzutki jakby przy tym szarpie. Łańcuch może być wyciągnięty bo ma przerobione 6 tyś. km. Zacząć sprawdzanie od łańcucha czy najpierw gdzie indziej szukać przyczyny? Przerzutki wyregulowane ale i tak nie wchodzi na 7 :/ Albo wyciagniety łancuch albo wyjechane juz zebatki w kasecie jak i dolnych i przednich Odnośnik do komentarza
jakus Opublikowano 29 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 o matko.. 3600 i wymiana napędu? Drogi biznes :p Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Źle się wyraziłem . Zrobiłem 3600 km i wymiana kasety i łańcucha . Popoli zbliża się kolejną wymiana , bo łańcuch zaczyna szeleścić . Biznes czasami drogi , ale jeździć trzeba . Odnośnik do komentarza
jakus Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 To ja na jednym napędzie i to najtańszym robię 6000 :) bez zmiany czegokolwiek Odnośnik do komentarza
bock17 Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Hej I mnie dopadł problem :) Po szejkowaniu i skuciu na nowo stuka mi łańcuch (shimano). Dźwięk słychać tylko podczas kręcenia do przodu i tylko na przednich blatach. Stukanie regularne, nie żaden skrzyp, zacięcie czy cuś, raczej stale tatatatatatatatatatata. Mniej więcej jak przekładnia zębata na wolnych obrotach :D Ki diabeł Witam. A co do tych stuków ... Czy sprawa się w końcu wyjaśniła??? Miałem podobny objaw po ,,szejkowaniu" łańcucha. Rozwiązanie okazało się banalnie proste. Pomogło You Tube :):) - żle przełożony łańcuch przez tylną przerzutkę... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi