kamilo941 Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Cześć, jestem świeżo po regulacji przerzutek w serwisie. Wszystko śmiga aż miło, jednak dzisiaj podczas mycia po ok. 40km leśnej przejażdżce zauważyłem, ze przerzutka jest w niestandardowej (?) pozycji. Szczerze mówiąc nie zwróciłem uwagi jak było wcześniej, wiem, ze przed regulacja (wtedy przerzutki mocno skakały) pozycja była standardowa (jak na zdjęciach producenta :)) Czy przy tej pozycji haka trzeba jeszcze coś dodatkowo regulować? Indiana jeździ super, jednak chciałbym ograniczyć awarie, które mogą później się pojawić. Odnośnik do komentarza
ram Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zrób zdjęcie od tyłu, w płaszczyźnie pionowej, aparat na wysokości środka wózka, przełożenia skrajne. Odnośnik do komentarza
kamilo941 Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2023 25 minut temu, ram napisał(a): Zrób zdjęcie od tyłu, w płaszczyźnie pionowej, aparat na wysokości środka wózka, przełożenia skrajne. Tak wyglada na skrajnych Odnośnik do komentarza
lukkrzywy Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Nie wiele to mówi. To jest 2x11? W jakiej konfiguracji jest robione zdjęcie, jakie biegi P/T? Bardziej zastanawia długość łańcucha. Przerzutka do haka jest poprawnie zamontowana. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Być może masz za krótki łańcuch, Tak to u mnie wygląda na 2x11 z korbą 34x24 i kasetą 11x42 Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2023 Tu masz kalkulator długości łańcucha. Mierzysz długość chain stay czyli długość widełek dolnego tylnego trójkąta od środka korby do środka koła (u mnie 430) i podstawiasz resztę. A potem policz ogniwa. https://www.omnicalculator.com/sports/chain-length Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi