RafiiLX Opublikowano 6 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 czesc, zastanawiam sie nad zakupem Kellys Arc 30, wg producenta L jest do 195 cm wzrostu, ja mam 190, dłuość ramy to 560 mm, mostek ma 110 mm Czy rower nie będzie za krótki? czy wystarczy ze zmienie mostek na 130 mm? Rafii Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 6 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 Generalnie to od ok. 188 wzrostu zaleca się ramę 58. Ale być może zastosowanie długiej faji 130 będzie wystarczające. A czemu ten rower? Szału nie ma. Odnośnik do komentarza
RafiiLX Opublikowano 6 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 bo znalazłem okazyjna (wg mnie xD) cene 4k Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 6 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 Za 4k to można fajną używkę kupić. Tu masz totalnie podstawowy rower na bardzo przeciętnej aluminiowej ramie z karbonowym widelcem, bardzo przeciętnym napędem, z podłymi hamulcami, na podłych kołach i podłych oponach. Ale za to nowy. Odnośnik do komentarza
RafiiLX Opublikowano 6 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 tyle ze niestety od reki 4k nie wydam a jest możliwość rat 0% Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 6 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 Ok, rozumiem. Ja bym sugerował szukać czegoś na Tiagrze 10-rzędowej. Te wszystkie ramy aluminiowe ze standardowego alu 6061 wiele się od siebie nie różnią. Więc producent obojętny. Ważny tylko osprzęt no i żeby hamował. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 6 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 Ja bym zdecydowanie to wolał: https://www.decathlon.pl/p/rower-szosowy-triban-rc520-105-prowheel/_/R-p-346312?mc=8800123&c=Niebieski Dobry osprzęt i dobre hamulce. Przyoszczędzona korba, którą można ewentualnie w przyszłości zmienić. Koła słabe ale ujdą na początek. Ten rower ma też dużą uniwersalność. Wystarczy szersze opony i błotniki i będzie robić za zimówkę lub wyprawówkę. Odnośnik do komentarza
RafiiLX Opublikowano 6 Lutego 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2023 dzieki za pomoc, wygląda super ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi