Zbychl Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Witam Chciałem się zapytać bardziej doświadczonych kolegów co kryje się pod pojęciem przerzutki rowerowe. Kupiłem rower nazwa narazie nieważna . Reklamowano,że posiada przerzutki Shimano DEORE LX 27 biegów. Po przejechaniu około 600 km w pierwszym miesiącu użytkowania zaczął trzeszczeć łańcuch przy stromych podjazdach. Myślałem,że przerzutki wymagają regulacji. Stwierdziłem, że kaseta jest z firmy SUNRACE. Byłem przekonany,że pod nazwą przerzutki Shimano kryje się nie tylko manetki, linki itp , ale także kaseta. Czy mam rację czy nie ? Jakie jest Wasze zdanie ? Pozdrawia Zbigniew Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 kaseta+łańcuch+suport+korby+pedały+przerzutka = napęd. Samej przerzutki nie można nawet porównać z samochodową skrzynią biegów, w której zespół kół zębatych stanowi jej część. W rowerze sama przerzutka jest oddzielna od kasety i tak należy ją rozumieć. Odnośnik do komentarza
Wooyek Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Byłem przekonany,że pod nazwą przerzutki Shimano kryje się nie tylko manetki, linki itp , ale także kaseta. Pod nazwą "przerzutki" kryją się przerzutki (przednia i tylna). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi