zlatan55 Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Zadałem to pytanie w wątku z nowym rowerem, chyba w niewłaściwym miejscu. Kasuję tam i dodaję tutaj. Dzisiaj pierwszy raz odkręcilem koło z przodu. Przy odkręcaniu coś jakby lekko pyknęło w widelcu, a pod śrubką jest coś takiego. Czy według was to jest jakieś uszkodzenie karbonu, czy normalna rysa i nie ma co być przewrażliwionym? Pierwszy raz mam do czynienia z karbonem, a naczytałem się jakie to niby delikatne, więc pytam. Wcześniej nic przy tym kole nie majstrowałem i podczas jazdy też nie zauważyłem żeby działo się coś złego. Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 12 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 W tym miejscu powinien być raczej wstawiony insert stalowy/aluminiowy, zresztą widać jak się odcina od reszty widelca. Nie wygląda to na jakieś złowieszcze uszkodzenie, choć ciekawe skąd się to wgłębienie wzięło. Odnośnik do komentarza
zlatan55 Opublikowano 14 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Może faktycznie nie ma się co martwić na zapas, póki co "jeżdżę, obserwuję". Zrobiłem niecałe 100 km, chwilowo nic się nie pogłębia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi