Olsztynianka Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Witam,mam zamiar kupić rower Mtb mam wybranych kilka opcji, ale pilnie potrzebuję pomocy w wyborze co i jak w danym rowerze jest z osprzętu najlepszego, dodatkowo dodam, że były przymiarki na każdy rower i problem pojawia się tutaj, ponieważ na każdym czuję się wygodnie, więc chciałabym się skupić na osprzęcie i wybrać ten jedyny :) 1. Scott Contessa 610 SCOTT Poland - www.scott.pl 2. Merida Juliet 7.100 JULIET 7. 100 - Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów 3. Specialized Jynx Sport 650b Specialized: Jynx Sport 650b 4. Specialized Jett 29 Specialized: Jett 29 Byłabym bardzo wdzięczna, bo nie ma mi kto pomóc, a w salonach rowerowych wciskają tylko aby jak najszybciej sprzedać. Pozdrawiam Monika Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Hej, rowery są do siebie technicznie dość podobne. Specializedy mają ciut gorsze amortyzatory i tylne przerzutki, ale jest to różnica niewielka. Kwestia w jakich cenach miałabyś te rowery do kupienia, ale ja wybrałbym ten, na którego dostaniesz najlepszy rabat :) Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Oprócz tego co napisał Łukasz to zasadniczą różnicą między wymienionymi modelami jest wielkość kół. Myślę, że też to powinnaś brać pod uwagę przy zakupie. Ktoś z forum może Ci wypisze wady i zalety poszczególnych wielkości kół (ja niestety jestem "za cienki", żeby konkretnie doradzić). Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Określiłaś budżet i dałaś kilka przykładów jakie rowery ci się podobają. Często jeszcze ważnym czynnikiem jest wzrost i teren w jakim będziesz ten rower wykorzystywać. Jazda czysto relaksacyjna, czy z zacięciem sportowym. Jak Łukasz wspomniał różnice praktycznie są niewielkie. Co do wielkości kół zerknij tutaj: https://roweroweporady.pl/f/topic/480-jaki-rozmiar-kola-czyli-26-vs-275-650-vs-29/ Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi