pundit Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Ponieważ temat wyboru roweru miejskiego regularnie powraca, zrobiłem przegląd dostępnych fabrycznych opcji - ale bez założenia, które często jest robione, że ma to być rower tani, za to z założeniem, że ważne, aby był lekki. Wiem, że LEKKI rower miejski to dla wielu osób oksymoron, ale takie akurat mam dziwne potrzeby ? Często w mieście pokonuję schodki, progi, itp., dojazd do pracy muszę mieć w pracowym ubraniu, generalnie możliwość okazjonalnego przenoszenia roweru jedną ręką swobodnie jest dla mnie istotna, podobnie rama typu damka / MTB. Może komuś się przyda: Lekki rower miejski - ranking i wybór Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Breezer Beltway 8 w wersji z obniżoną ramą waży ok 13 kg ze wszystkim , ma pasek Gatesa i alfine 8. Odnośnik do komentarza
pundit Opublikowano 13 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 5 minut temu, liftlodz napisał: Breezer Beltway 8 w wersji z obniżoną ramą waży ok 13 kg ze wszystkim , ma pasek Gatesa i alfine 8. obawiam się, że ponad 14 kg: https://rower.com.pl/breezer-beltway-8-st-2099943 Odnośnik do komentarza
liftlodz Opublikowano 13 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 Mam taki rower, zważę go jak wrócę z wakacji Odnośnik do komentarza
pundit Opublikowano 13 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2022 14 minut temu, liftlodz napisał: Mam taki rower, zważę go jak wrócę z wakacji super! tym niemniej, porównuję specki katalogowe (czyli zwykle S i bez pedałów), jest to jakaś standaryzacja. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi