Adzior Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 Cześć Mam problem z jedna szczęka. Dziś przez nie uwagę zacząłem dokrecać nie ta srube co trzeba, miałem dokręcić śrubę od linki. A okazało się że dokreciłem śrube ale od prawej szczęki w pewnym momencie strzał. Juz myslałem ze gwint zerwałem w srubie ale nie. Okazało się że nie bo normalnie ta srube wykreciłem. Ale wracając prawa szczęka po złozeniu hamulców nie wraca do pozycji startowej. A druga rzecz po wykreceniu śruby nie da się zdjąć szczęki prawej.Z lewa nie ma tego problemu. Rower jest nowy raptem zrobione 50km wiec na pewno nic się nie zastało w pivotach. Macie jakiś pomysł jak zdjąć te szczękę ? Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 8 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Wszystko już odkręciłeś, teraz tylko szarpiesz do góry. Odnośnik do komentarza
Adzior Opublikowano 8 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 No właśnie problem w tym że nie schodzi. lewa schodzi bez oporu a tą podważałem cudowałem i nic z tego Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 8 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2022 Więcej siły. Młotek lub jakiś wd 40 też może pomóc. Młotkiem możesz puknąć od góry tak, aby naruszyć trzymający element. Oprócz śruby w piwocie nic nie powinno trzymać tego hamulca. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi