Nefarian Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Witam! Dziś wymieniłem w serwisie tylną piastę w moim rowerze z Tiagra 4600 na Tiagra Fh-Rs400, i zauważyłem że na najniższym przełożeniu coś z tyłu strasznie hałasuje nie wiem czy to przerzutka czy piasta? Możliwe że to od nowości? Piasta ma 0 km i martwię się, mimo że wszystkie biegi wchodzą elegancko. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 6 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 A czemu wymieniałeś piastę? Zajechałeś ją na szosie? Zresztą coraz częściej słyszę o zajechanych piastach Shimano. Chyba jakość już nie ta co dawniej. Na piastach Campagnolo są przebiegi jak samochodem. 100, 200 tys km. Jak hałasuje na najniższym przełożeniu to może przekoszenie łańcucha zbyt duże? Ale przecież w napędzie nic nie zmieniałeś. Może koło jakoś źle założone? Odnośnik do komentarza
Nefarian Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zakładałem, zdejmowałem, regulowałem, jutro pojadę sobie z 60km przejażdżkę i zdam raport, może coś wózek świruje? Odnośnik do komentarza
Nefarian Opublikowano 10 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Ok problem rozwiązany, razem piastą była dołączona mała metalowa nakładka i poprostu bez niej kaseta była luźna. Dziękuję za pomoc, temat do zamknięcia :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi