Krzychu92 Opublikowano 12 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Siemanko, mam do wymiany tarcze, ale nie mogę znaleźć odpowiednich(truvativ isoflow IF5LEA, 44-32-22, na kwadrat, napęd 3x9)Pomóżcie albo powiedzcie czy shimanowskie deore będą pasowały z odpowiednim rozstawem śrub(64, 104mm) i ilością zębów, please Odnośnik do komentarza
Krzychu92 Opublikowano 12 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Ewentualmą sil wu ple o link do tematu już tutaj poruszonego. Merci z góry ☺️ Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 jak masz rozmiar 104 to kupujesz tarcze z otworami na rozmiar 104. Shimanowskie blaty też potrafią mieć różny rozstaw, więc musisz albo to odczytać, albo zmierzyć i dobrać odpowiednie blaty. Jedynie uważaj, aby kupując np. blat 32 shimano nie był to blat pod napęd 1x a pod 3x. Ilość zębów dajesz taką aby Ci pasowało. Jak Ci pasuje 44 to zostawiasz 44, jak chcesz więcej to dajesz blat 46, jak nie używasz nigdy najcięższego przełożenia możesz dać 42. Serio, nikt tego nie sprawdza ? Odnośnik do komentarza
Krzychu92 Opublikowano 13 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Piękne dzięki, pierwszy raz zmieniam cały napęd i trochę się cykałem ? Myślałem, że elementy mogą się nie spasować, bo 44 zostaje (prawie wcale nie zużyta), ale teraz już na luzie se kupie jakie chcę ? Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 13 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Ja zwykle tylko 32 muszę wymieniać w moich rowerach. 32 jest jeszcze prosto, bo odkręcasz na chwilę blat 44, później odkręcasz i ściągasz 32 bez ściągania korby. Do wymiany najmniejszej na 90% będziesz musiał zrzucić korbę - bez ściągacza nie da rady. Odnośnik do komentarza
Krzychu92 Opublikowano 13 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2021 Spoko, spooooko, wszystko mam ? Nie znałem patentu, ja zawsze ściągam całość. Dzięki jeszcze raz i miłego ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi