twasiel90 Opublikowano 8 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 Cześć, Muszę kupić trenażer do rowera podanego w tytule, z racji, że jest to mój pierwszy trenażer nie mam pojęcia czy będzie pasował. Myślę, o Tacx Flux 2. Na stronie Canyona piszą, żeby zapytać producenta trenażera, a na stronie Garmina piszą, żeby zapytać u producenta Rowera.. Czeski film. Być może ktoś z was już używał trenażera przy tej ramie i może mi pomóc? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 8 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 Akurat uczestniczyłem w niedzielę w robieniu klientowi fittingu aero na torze w Pruszkowie na takim rowerze. Ogólnie Canyon to nie jest najwyższa jakość karbonu więc trzeba uważać. Ale nie wydaje mi się żeby jakikolwiek trenażer był problemem. Pamiętaj że TacX po kupieniu przez Garmina ma taki sam model gwarancyjny jak liczniki i zegarki. Jak się coś popsuje w czasie gwarancji to wymiana na model refurbished. Po gwarancji jesteś w czarnej d. Kupno nowego albo wymiana ryczałtowa, chyba za ok. 2k. Z tymi wyższymi modelami trenażerów nie miałem do czynienia. U nas w domu mój młody trenuje na rolce Elite z oporem. Elite w PL dystrybuuje Shimano i mają serwis pogwarancyjny jakby co. Zwift nie używamy. Odnośnik do komentarza
twasiel90 Opublikowano 10 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Dziękuję za odpowiedź;) Czytałem, że niby pasuje do większości trenażerów, ale Canyon zastrzega, że musi być to trenażer directdrive. Jakoś to będzie, najwyżej odeśle? Odnośnik do komentarza
twasiel90 Opublikowano 17 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Poczytałem więcej o trenażerach Elite i zdecydowałem się na Directo XR. Trenażer przyszedł wczoraj i niestety w poniedziałek już go zabierają z powrotem. Wtyczka od zasilacza, wchodziła tak luźno, że wypadała podczas pedałowania:( Sam zasilacz i plastyki na obudowie, też nie napawały optymizmem, ale spróbuję jeszcze raz, bo zabierając model z usterką przywiozą nowy. Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Miałem podobną przygodę z Elite. Odesłałem i kupiłem Tacxa - daleko mu do ideału, ale przynajmniej działa. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Ile ludzi tyle opinii. Ja mam dobre doświadczenie w trzema urządzeniami od Elite. Ale wszystko może się zepsuć. Co prawda kontrola jakości nie powinna a wypuścić bubla z fabryki. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi