Wissa Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Polecicie jakiś lekki kask z mips do 500zł? Kask ma być do rekreacyjnej, szosowej jazdy. Rozmiar L, głowa 60-61cm. Lekki czyli do 300-350gr. Myślałem nad Specialized Chamonix ML, ale rozmiar to max 60cm i nie wiem, czy nie będzie za mały. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 14 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2021 W Specu potrzebujesz L. Mam kaski Speca M i L i łeb 59 i M to raczej do maks 58 cm. Chamonix jest ok. Natomiast wyśmienitym kaskiem był S3. Tak jak Prevail miał kevlarową siatkę. Idzie go jeszcze znaleźć. Elementy wymienne, gąbki i stelaż, te same co w Prevail. Nie ma MIPs al MIPs to IMO ściema. Mamy w domu Align, S3, Prevail I, Prevail II i Evade II. S3 w niczym nie odstaje od tych wyższych modeli. Odnośnik do komentarza
jemenczyk Opublikowano 11 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Jeśli mam coś radzić to nie oszczędzać na kasku. Nawet jeśli miałbyś zapłacić 1k za kask, to czemu nie? Lepszy dobry kask niż walenie kasy w fensi strój. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi