MalySzaryCzlowiek Opublikowano 28 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Cześć! Zaznaczę na początku, że nie jestem serwisowym mistrzem, ale wziąłem się za składanie roweru. Rama Cube Reaction pro z 2019 roku, na osprzęcie Deore 1x10 kupionym w bardzo okazyjnej cenie, przerzutka model m5120 pod napędy 1x10 i kasety 46 zębów. Problem, który mam dotyczy regulacji przerzutki, linka poprowadzona pięknie, pokryta teflonem, nasmarowana, chodzi jak masełko. Przerzutka prosta, generalnie na pierwszy rzut oka wszystko gra. Ale biegi nie chcą mi wskoczyć po podłączeniu linki na największe zębatki, dochodzą do 6 biegu jeśli tylko i zaczyna brakować zakresu pracy, manetka blokuje się jakby była napięta bardzo mocno. Sprawdziłem też dokąd sięga przerzutka na sucho bez łańcucha, to kółeczko nie obejmuje największych zębatek. Co może być problemem ? Hak jest od tego modelu, przerzutka niby ogarnia ta kasetę i ten napęd ? Ktoś mi sprzedał źle skonfigurowany zestaw ? Macie jakieś pomysły ? Może jakieś części są źle dobrane ? Bawiłem się w regulację przerzutki, kręcenie śrubą barylkowa ale to na nic. Na zdjęciach widać jak to jest złożone i jak wygląda. Odnośnik do komentarza
MalySzaryCzlowiek Opublikowano 29 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Problem rozwiązany, kłopotem był za bardzo skrócony łańcuch głównie... Tak więc może info kiedyś się komis przyda ? Odnośnik do komentarza
MalySzaryCzlowiek Opublikowano 29 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2021 Poza tym normalne regulacje itp. ale łańcuch w tym przeszkadzał Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi