Amarider Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Cześć chcialbym zmienić skok w moim reconie rl 2019 ze 100mm na 120mm. Czy da się to zrobić bez wymiany części? Czy moja rama merida big seven 900 wytrzyma to? W końcu 2 cm to chyba nie jest duża różnica i mógłbym zwiększyć sag aby przód nieco się obniżył. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Teoretycznie można. Raczej skróci to żywot amora ale nie wiem w jakim stopniu. Odnośnik do komentarza
Amarider Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 11 godzin temu, jajacek napisał: Raczej skróci to żywot amora ale nie wiem w jakim stopniu. Dlaczego? Wydaje mi sie ze recon występuje w rowerach też w wersji 150mm czyli bez żadnych podkładek. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Im większe ramię siły, tym większe przeciążenia działające na amor. Nie znam się na amorach dłuższych niż 120mm. Wydaje mi się że Recon w wersji 150mm nigdy nie występował. Tu jest strona producenta:https://www.sram.com/en/rockshox/series/recon?filters=&sort=Relevancy&page=1 Odnośnik do komentarza
Amarider Opublikowano 10 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Możliwe. Natomiast w manualu od sram pokazane są różne konfiguracje podkładek tak, aby dla swojego amora ustawić odpowiedni skok i jest tam też 150mm czyli producent przewidział i dał taką opcję. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi