Skocz do zawartości

Wymiana kasety na inne przełożenia a problem z lancuchem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z łańcuchem . A dokładniej zakupiłem trenażer direct drive na kasetę .  w sklepie założyli nowa kasetę 11-28 a jeździłem wcześniej  na 11-25. Łańcuch jakby stuka i przeskakuje , do wymiany ?? Zrobiłem 3 tys km na nim.. 

Opublikowano

Coś źle założone może. U nas trzeba wsadzić podkładkę między ramę a szybkozamykacz. Też było że kaseta była przez sprzedającego źle założona. Łańcuch 105/Ultegra wytrzymuje u nas ok. 5-6k km. A jaki masz DD?

Opublikowano

Też mamy Turno. Tam trzeba bardzo dobrze włożyć ramę. Akurat w dwie osoby dobrze robić. Jeden podnosi za kierę a drugi osadza. Nie jest to za wygodny sposób montażu. Plus nóżkami trzeba pion podregulować

Opublikowano

Witam, sytuacja była następująca.

Wymieniłem łancuch na nowy, regulacja pod nową kasete i chodzi dobrze.

Problem mam teraz taki , że wartości kilometrowe i prędkościowe się nie zgadzają.

Po przejechaniu 20 minut wychodzi 3,5km a w rzeczywistosci przejechalbym z 12 km, prędkosci tez dziwne wychodzą, wpisywalem obwód koła w misuro b+,

137mm jak również 2170, który dzielilem. na 15  .nic nie wychodzi

Opublikowano

Cześć, No niestety ale dalej nie pomaga. Chyba się pozbędę tego trenazera bo jakaś porażka.. dzisiaj chciałem zrobić test FTP i zobaczyć. Wyszło mi średnio 230W przy prędkości średniej 24km/h. Ja spokojnie jeżdżę 33 km/h przez 45 km.. wiec coś tu nie gra . Te ustawienia nie pomagają 

Opublikowano

Mój młody też nie jest nim zachwycony. Będziemy jeszcze testować. Ale brakuje nam funkcji ERG gdzie możesz zadać moc i występuje ona na każdym przełożeniu. Być może też sprzedamy i kupimy wyższy model.