Robert93BB Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Cześć Niedawno kupiłem Silexa 300 i chciałbym do niego kupić błotniki SKS Bluemels Matt 28". Aktualnie posiadam opony 700x38c. Niestety nie jestem pewien jaki rozmiar będzie pasował. Z tego co wyczytałem, to rozmiar błotników 45 może być za mały do tych opon i warto iść w kierunku 53, ale nie jestem pewien, czy 53 zmieszczą mi się w ramie. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z tymi błotnikami w ramie Silexa i jest w stanie podzielić się spostrzeżeniami? Może ktoś z was jeździ z nimi na co dzień? Jak się sprawują? Czy hałasują w tej konkretnej ramie? Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Miałem SKS, chyba Chromoplastics, bodajże 45 i przy 38 były na styk. Brałbym szersze. A czy się zmieszczą to cholera wie. Wszystko co kupisz nowe przez internet możesz odesłać. Velo z Gliwic jest dystrybutorem. Może od nich bo jakby co będą mieli wszystkie rozmiary. Odnośnik do komentarza
Robert93BB Opublikowano 18 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 6 godzin temu, jajacek napisał: Wszystko co kupisz nowe przez internet możesz odesłać No właśnie tak myślałem, żeby zamówić oba rozmiary i ten mniej odpowiedni odesłać ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 18 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Dobry kierunek. Z tyłu zapewne nie będziesz miał problemu. Natomiast jeżeli widelec jest karbonowy to krzywizna błotnika może być problemem. Miałem tak w hybrydzie że przodu nie dało się spasować. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi