Adriann98 Opublikowano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 Witam wszystkich. Mam takie pytanie odnośnie zakupu nowego roweru. Mam na oku kellys scoot 30. Mam 184 cm wzrostu i... 90 cm w w przekroku. Według rozmiarów wychodzi L. Ale czy długość nóg nie są problemem. Wiem co powiecie,, zobacz w sklepie, nic przez Internet''. Ale o ile w sklepie sprawdzenie go na bardzo krótkim dystansie tak nie wiem jak się będe czuł na ramie ,,M" a na ramie ,,L" po 100km. Chodzi mi głównie o w miarę wyprostowaną jak na rower gravelowym. Z góry dzięki za pomoc https://www.kellysbike.com/pl/o-gravel-c703/soot-30-p53896 Link do wymiarów ramy Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 24 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Mój syn ma 180 wzrostu i przekrok 90. Jeździ na rowerze przełajowym w rozmiarze 56, MTB w rozmiarze 19 cali, szosowym w rozmiarze 54 i czasowym w rozmiarze 52. Więc duzo zalezy od zastosowania i elastyczności. Rozmiar L wydaje się w Twoim przypadku odpowiedni. W mniejszym może nie starczyć sztycy podsiodłowej i zostanie wymuszona zbyt pochylona pozycja, bo kokpit jest niżej. Najwyżej skrócisz lub podnieszesz sobie mostek. Odnośnik do komentarza
Adriann98 Opublikowano 24 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2020 Wszystko wyjdzie w praniu... Dobra i tak dzięki za odpowiedź? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi