TooSkaFke Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Witam wszystkich rowerowych zapaleńców. Chciałbym kupić dziewczynie rower trekkingowy i spodobał mi się model Rometa Gazela 7. Patrząc dalej na ich stronę internetową znalazłem bardzo podobny model Gazela 2 chociaż tańszy o tysiąc złotych co szczerze mówiąc przyciągnęło moją uwagę. Niestety nie znam się na podzespołach tworzących rower dlatego postanowiłem napisać ten post tutaj. Czy możecie mi wyjaśnić skąd się bierze ta różnica tysiąca złotych kiedy nawet w Gazela 2 są hamulce tarczowe (co moim zdaniem jest lepsze niż w Gazela 7 zwykłem V-BRAKE) Bardzo dziękuję za wasz czas i pomoc w wyborze odpowiedniego roweru :) Pozdrawiam, Dawid Odnośnik do komentarza
Oskarr Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Koło 26 vs 28 (28 będzie szybsze) Wolnobieg vs kaseta (kaseta jest nowocześniejszym i lepszym rozwiązaniem) Altus vs deore (deore będzie lepsze, rzadsze w regulacji) Do jeżdżenia po bułki gazela 2 da radę, jeśli myślisz o wycieczkach 30+ km zdecydowanie patrzyłbym w kierunku roweru z 28 calowym kołem i z kasetą. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi