Michalszul Opublikowano 7 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 Hej, Mam możliwość odkupienia od znajomego roweru Specialized Rockhopper Pro z 2018 r. za ok. 3600-3700 PLN. Rower prawie nie jeżdżony, świeżo po serwisie. Czy waszym zdaniem za te pieniądze warto go kupić czy też znajdę coś ciekawszego a nowego (np. Kellys Gate 30)? Przeznaczenie: trójmiejskie lasy, Kaszuby, raczej teren, ale bez szaleństw. Trochę asfaltu. Po bułki też chciałbym móc wyskoczyć. Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza
Michalszul Opublikowano 8 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Hej, To może inaczej zadam pytanie. Czy ten rower w tej specyfikacji jest porównywalny do / lepszy od Kelly's Cliff 30 lub Trek X-Caliber 7/8 (mogę je dostać w zbliżonej cenie)? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 10 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Nie warto. Kellys Gate 30 lepszy. Jesli byc potrzebowal 17,5 cala to sprzedaje swoj Spec Crave Pro. Mocno wypasiony. Na Foxie i XT/XTR i heblach XT. 2kg lzejszy niz Gate czy X-Caliber. Kelys Gate 50 zabija wszytkie X-Calibery wlacznie z 9 Odnośnik do komentarza
Michalszul Opublikowano 11 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2020 Dziękuję za odpowiedź. W międzyczasie kupiłem ten rower. Niewykluczone, że na Kellysie byłoby jeszcze lepiej, ale nie mam na co narzekać. Bajecznie się nim jeździ po lesie (w porównaniu do mojego starego, crossowego Wheelera, który już się sypał). Korzenie i nierówności łyka, jak zły a i z błotem sobie radzi. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi