Sapphire Opublikowano 8 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2020 (edytowane) Witajcie , potrzebuję porady. Budżet 3-4K , wzrost 183cm (21" L). Mam 48 lat i już ciut mniej siły , pozycja bardziej wyprostowana. Jazda trochę miasto , szuter , asfalt ,ścieżki w lesie raczej rekreacyjnie. Rower chyba bardziej cross niż treking (zakładałem też Kross trans) . Po przeczytaniu internetu mam takie typy , proszę o pomoc żebym nie musiał robić doktoratu. Wstępna selekcja : Kelly's phantic 50 Kross evado 7.0 , 8.0 Cube nature exc Scott subcross 2.0 Trek dual sport 3 Canyon pathlite AL 4.0 Merida crossway 500 Może inny ? Dziękuję z góry. Edytowane 8 Maja 2020 przez Sapphire Dopisanie Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Cross jest rowerem do jazdy po drogach utwardzonych. Lepsze crossy mające amor powietrzny nadają się do jazdy w lekkim terenie. Jeśli jazda w terenie będzie stanowić 25% to sugeruję rekreacyjny rower mtb taki jak Cube Attention. Tu moje opinie na temat lepszych crossów:https://roweroweporady.pl/f/topic/6666-cross-dobre-i-przyzwoite-do-5k-jacek-kapela/?tab=comments#comment-49646 Odnośnik do komentarza
dumson Opublikowano 11 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Ja również poszukiwałem roweru typu cross dla siebie i u mnie wybór padł na rower Unibike Xenon z roku 2019 , którego udało się wyrwać za 3800zł. Odnośnik do komentarza
Sapphire Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Ja chyba pójdę w ciut inną stronę Trek FX 3 disc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi