chodnik Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Czesc, przymierzam sie do kupna roweru, budzet jakim dysponuje to ok 1500 zl - moze byc 1700, moze byc 1900 lub 2000, jednak bardziej nastawialbym sie do kwoty 1500 zl, Rowerem bede dojezdzal do pracy, a wiec drogi miejskie. Jednak prawdziwe przeznaczenie to trasy po polach, lasach oraz drogach wiejskich. Od czasu do czasu mam zamiar takze wybrac sie w gory, na jakies lagodne amatorskie szlaki, ale obawiam sie ze jak poniesie mnie wyobraznia to szarpne sie na cos wiekszego. Moje wymiary to 185 cm, waga 75-80 kg. Poszperalem po necie i wylonilem kilka faworytow (wlasciwie, to ludzie mi takie doradzali) -Kands Energy 1500 -Hexagon x6 -Lazaro v3 -Hexagon x5 -Kands Maestro Dla mnie kazdy z w/w rowerow mi sie podoba (wizualnie), no moze z wyjatkiem Lazaro. Co do specyfikacji technicznych... coz, moja wiedza nt sprzetu rowerowego byla aktualna moze z 12 lat temu, wiec tez wszystko wydaje mi sie "dobre". Ponadto ciezko mi wybrac cokolwiek, gdyz wszedzie w internecie jest ogromny szum informacyjny. Niby MTB mam nie kupowac, bo za taka kwote to bedzie psuedo-prawie MTB. Cross niby OK, ale cos tam cos tam. Czlowiek juz sie naprawde gubi. Najwieksza przeszkoda dla mnie, to niemoznosc zmacania w/w sprzetów. U mnie w miescie same meridy, b'twainy albo jakies inne cudenka. Zalezy mi takze, aby byl to polski produkt. Czy ktos pomoze :D? Odnośnik do komentarza
Jeybe Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Jeżeli faktycznie poruszasz się po asfalcie i ścieżkach leśnych to wybór MTB będzie najlepszą opcją,a z podanych wyżej przekonują mnie Kands Maestro oraz Hexagon x6. Odnośnik do komentarza
GeloLBN Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Przy Twoim wzroście ja szukałbym czegoś na kołach 29 cali a nie 26 jak hexagon. Do 2 tys spokojnie kupisz 29er do rekreacyjnej jazdy. Z polskich moze to byc kross leve b2 lub b3 lub romety. Jesli chodzi o krossy to poszukaj rowerów z poprzednich rocznikow, powinny byc trochę tańsze. .. Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Jak Radzi GeloLBN. Przy twoim wzroście to lepszy będzie rower na kołach 29. Warto zerknąć na rowery z zeszłego rocznika, bo można trafić coś w fajnej cenie, bo w tym roku niestety rowery trochę podrożały. Odnośnik do komentarza
chodnik Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Dzieki za odpowiedzi panowie. ten kross b2 / b3 wyglada ciekawie. Tak, szukam wlasnie rowerow nawet z 2014 roku, gdyz sa o wiele tansze. Znajomy jeszcze polecil mi kreidlera, patrzylem cenowo i ponizej 2000 zl cos kupie, podobno bardzo dobry rower, tylko ze nie jest produkcji polskiej i to mnie boli. A wy co sadzicie o tych rowerach? Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Rowery Kreidlera to porządne niemiecki maszyny. Mają bardzo dobre opinie. Sporo tych rowerków widziałem na ulicach. Jeśli wolisz coś made in pl to co cię powstrzymuje? Ważne żeby rower podobał się głównie tobie i żeby miał przyjemność z jazdy. Odnośnik do komentarza
RemarSport Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Hexagon x6 też fajnie się sprawdzi- całkiem ciekawy osprzęt,zresztą dobrze zrobisz jeżeli na żywo obejrzysz dany model,przejedziesz się,bo to daje ogólny ogląd i masz pojecie,porównanie do innych modeli. Odnośnik do komentarza
Jojek Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Informuj nas na biezaco ! :D Odnośnik do komentarza
chodnik Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 W pon / wt dopiero kupie cos przez neta. Do tego czasu jestem na delegacji i nie mam na to czasu. Odnośnik do komentarza
chodnik Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Cześć, kupiłem tego: http://allegro.pl/rower-karbon-racing-27-5-mtb-gorski-shimano-2016-i6127191066.html chciałem coś 29'', ale albo cena była nieodpowiednia, albo coś mi innego nie pasowało (np wygląd, geometria ramy lub hamulce tarczowe, ktorych nie chciałem). Paczka przyszła dzisiaj, zjem obiad i zabieram się za złożenie Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Nie mogłem się powstrzymać: "Paczka przyszła dzisiaj, zjem obiad i zabieram się za złożenie" Jak mi kiedyś przyszedł rower po południu, to ani obiadu, ani kolacji nie zjadłem. Nie byłem na tyle cierpliwy, żeby czekać. ;-) Odnośnik do komentarza
chodnik Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zmieniłbyś zdanie gdybyś nie jadł nic cały dzień :D Co do roweru - jezdzi sie OK, nie mam praktycznie zadnych zastrzezen. Wczoraj przejechalem jakies 15 km i wszystko dziala bez zarzutow. Troche jednak zaluje, ze nie kupilem ramy 21, a 19'' i zastanawiam sie nad wymiana na wiekszy model. Siodełko oczywiscie bede musial sobie dopasowac, bo dupsko boli nieziemsko, ale na to bylem normalnie przygotowany. W sobote planuje zrobic wieksza trase to wtedy bedzie dla mego sprzetu juz normalny test :D Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Najważniejsze, że jeździ. Musisz się przyzwyczaić i będzie gitara. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi