Wpradzynska Opublikowano 11 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Cześć. Nie mogę się zdecydować jaki rower kupić. Zastanawiam się między merida crosswey 300 lady. Jest to rower cross więc dokupię bagażnik i błotniki cena w sumie ok.3200 zł. Druga propozycja to rower cross 7.0 damski cena 2500 zł. Wiesia Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 11 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Powiedz do czego konkretnie potrzebujesz tego roweru, ile będziesz jeździć i kiedy (w sensie czy tylko wiosną, latem, czy dłużej) oraz ile km chcesz robić. Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 11 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Tę Meridę porównałbym wyposażeniowo do Krossa Trans 9.0, gdzie rocznik 2018 kosztuje obecnie ok. 3000 zł. A dostajesz tam jeszcze trekkingowe wyposażenie + dynamo w przednim kole do napędzania lampek. Odnośnik do komentarza
Wpradzynska Opublikowano 11 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Jeżdżę głownie wiosna, lato. Po lesie z korzeniami, po asfalcie też. I tak ok. 40 km dziennie, ale czasem i 80 km. Odnośnik do komentarza
Wpradzynska Opublikowano 11 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 A tak w ogóle to najbardziej mi się podoba UNIBIKE EXPEDTON LDS za 2849 zł. Ale tam są przerzutki SHIMANO ALIVIO , a nie DEORE. I nie wiem czy ja przy mojej jeździe aż tak to odczuje ?? Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 11 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Według mnie nie. Między Alivio a Deore jest znaczna różnica ale do spokojnej jazdy rekreacyjnej lub dojazdów do pracy nie jest potrzebne Deore. Odnośnik do komentarza
Wpradzynska Opublikowano 13 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 Dziękuje za porady, ale już kupiłam Scott Sub Cross 20 Lady. Tak to jest, że wizyta w sklepie rowerowym weryfikuje wcześniejsze wybory ? Odnośnik do komentarza
Arti11 Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Proszę o pomoc w ostatecznej decyzji który rower wybrać. http://www.unibike.pl/expert29.html https://www.bikesalon.pl/rower-ktm-ultra-1964-comp-2922-2019-kola-29-czarny https://www.scott.pl/produkt/1048/6542/Rower-Aspect-910/ Najwygodniej i jest mi na Unibike i wizualnie mi się bardzo podoba. Ale ramy unibike są robione na Tajwanie I NIE wiem jak one się sprawują a KTM I SCOTT ramy mają porządne. I jeszcze odnośnie Scotta czy z tym napędem 1x12sram mam szanse uzyskać ta samą prędkość co na unibike 2x11 nie chciał bym czuć ograniczeń na asfalcie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 @Arti11 ciężko Ci poradzić jeśli nie znamy kontekstu - do czego kupujesz ten rower. Powiedz po jakich ternach chcesz jeździć i ile i czy wolisz geometrie sportową, czy rekreacyjną. 22 godziny temu, Arti11 napisał: I jeszcze odnośnie Scotta czy z tym napędem 1x12sram mam szanse uzyskać ta samą prędkość co na unibike 2x11 nie chciał bym czuć ograniczeń na asfalcie. Oczywiście, że nie. Unibike ma na korbie tarczę 36 zębów, a Scott tylko 30. Ale rowery MTB nie są budowane by osiągać bardzo wysokie prędkości na asfalcie. Ja osobiście w tym budżecie nie brałbym żadnego z powyższych rowerów. Odnośnik do komentarza
Arti11 Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Rower ma mi służyć do jazdy rekraacyjnej, dojazdy do pracy jak także wycieczki kilku dniowe po różnym terenie z sakwami . Jeżdżę 60%asfalt ,ścieżki rowerowe itd.40%szutry, teren ,trochę piach. Jestem zdecydowany na mtb29. Pozycje wolę mniej agresywną i jeżeli chodzi o te rowery to właśnie takie mają. Z szerokiego wyboru rowerów zostały już właściwie te dwa ktm i unibike bo Scott ze względu na napęd też odpada. Wiem że w unibike nie ma otworów na bagażnik więc trzeba będzie coś na obejmach. I będę zmieniał też opony na trochę węższe i mniej agresywny bieżnik. Fakt, mogły by być te rowery trochę tańsze . I jestem też ciekaw co do unibike czy to oby na pewno dobre rowery. Oczywiście jak macie jeszcze jakieś inne propozycje to po proszę. Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Jeśli MTB o rekreacyjnej pozycji to spójrz na Cube Attention SL (cena katalogowa około 4200PLN). Odnośnik do komentarza
Arti11 Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Ok.Dzięki. Odnośnik do komentarza
invictus Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Jeśli MTB o rekreacyjnej pozycji to spójrz na Cube Attention SL (cena katalogowa około 4200PLN).Szczególnie że obecnie można go kupić średnio 1000 zł taniej (3200-3300). Odnośnik do komentarza
Arti11 Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Tak . Właśnie widziałem że jest tańszy. Ale w głowie cały czas mam unibike. Dzięki. Odnośnik do komentarza
invictus Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Jeżeli Unibike to patrzyłeś może na Flite? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi