forii Opublikowano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Witam,Kupując nowy rower dosłownie już w pierwszym dniu usłyszałem charakterystyczne tykanie w tylnej części koła, oczywiście z piasty wychodzą dźwięki które są jak najbardziej w porządku ale oprócz tego dodatkowo z koła/piasty/bębęnka wychodzi dodatkowy pojedyńczy dźwięk w formie tykania. Jest on:-tylko jak się rozpędze-jak siedze/czyli pod obciążeniem-im szybciej jade tym szybciej "tyka" i na odwrót-szprycha nie jest winna, bo jest stabilna, nie ma luzów w zębatce czy korbie-jedyny dodatkowy dźwięk który jeszcze jest ale to inny to z łańcucha który co jakiś czas strzela, możliwe że to ta złączka, choc nie sądze ze ma zwiazek z tykaniem z bębenka (czy z czegokolwiek innego)Oddałem rower do serwisu, Pan powiedział że wyczyścił i sprawdził piastę, podziękowałem mu, usiadłem na rower, przejechałem 100m ale znowu dźwięk powrócił.Ktoś wie jak to moge samemu zrobić?Bo już nie bede do nich drugi raz wracał jak nie ogarniają.W dodatku co mnie zdziwiło ale to już taki dodatkowy temat który sprawdzi kompetencję serwisu, albowiem, powiedzieli mi że rower fabrycznie od firmy nie wymaga smarowania amora i można tak jeździć nawet rok (chyba że zawodowo to wtedy trzeba wczesniej i dpłatnie wykupic usługę serwisowania amora + dumpera). Zdziwiło mnie to i od razu zdalem sobie sprawe ze goscie chyba sie nie znają, bo-nie dosc ze nie naprawili tego bębenka, i dalej tyka-to okazuje sie ze serwis zerowy nie uwzglednia serwisu amortyzatora po tych 100km czy po miesiacu od jazdy. (to ja nie wiem co oni beda robic) Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 13 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 A najważniejsze, czy moge kontynuowac jazdę na tym tykaniu + co jakiś czas strzelaniu łańcucha? by sie nic nie popsulo na dniach... Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 13 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 moze to coś od kasety? Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 14 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Najłatwiej - jedź do serwisu i pokaż serwisantowi to tykanie, niech je usłyszy. Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 14 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 3 godziny temu, thalcave napisał: Najłatwiej - jedź do serwisu i pokaż serwisantowi to tykanie, niech je usłyszy. slychac je tylko podczas jazdy, szybszej jazdy zaraz udostepnie dzwiek bo go nagralem Odnośnik do komentarza
forii Opublikowano 14 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Dyktafon mi nagrywa w wersji flac, czyli macie najwyższą jakość, telefon trzymalem przy tylnim kolehttps://drive.google.com/file/d/1veODhRLtQy_VgRO8aPm3lEjR-sT8qVW_/view?usp=sharing Mam nadzieje ze teraz kazdy z Was to rozpozna Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi