Arti Opublikowano 26 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Witam chcę kupić rower dla żony, jazda po ścieżkach rowerowych, chodnikach i szosie, od czasu do czasu jakaś polna droga czy lasek. Do tej pory jeździła trekkingowym krossem trans , ale chce spróbować szybszej jazdy. Wybrałem Giant LIV Alight 1 DD Disc 2019, Trek FX 3 Disc 2019, Specialized Sirrus Sport 2019 https://sprint-rowery.pl/catalog/product_compare/index/ Da się tym pojeździć po chodnikach i lekkich dziurach bez przebijania opon ? Stawiam na treka, ale są tu dużo mądrzejsi ode mnie więc pytam o radę ? Dzięki za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 26 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Na polne drogi czy lasek to takie rowery się kiepsko nadają. Na asfalt ok. Koleżanka przemierza polskie asfalty na podobnym, Specialized Vita. Jak chce szybciej jeździć to może gravel? A jak się bo kierownicy szosowej to ważne żeby rower miał napęd trekkingowy z potrójną korbą. Odnośnik do komentarza
Arti Opublikowano 26 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Dzięki za szybką odpowiedź. Z tym laskiem i polnymi drogami to raczej bardzo niewiele, więcej to chodniki i ścieżki rowerowe. Te opony co są oryginalnie założone dadzą radę np. na nierównym chodniku, krawężniki ? Czy ewentualnie założyć szersze żeby było ok ? Czy w ogóle da się założyć szersze ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 26 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Ja chcesz komentarz odnośnie konkretnych modeli to podlinkuj bo szkoda mi czasu na szukanie... Odnośnik do komentarza
Arti Opublikowano 26 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 1 godzinę temu, jajacek napisał: Ja chcesz komentarz odnośnie konkretnych modeli to podlinkuj bo szkoda mi czasu na szukanie... https://sprint-rowery.pl/rower-fitness-damski-trek-fx-3-disc-2019 Czemu mam komunikat : Forbidden. Message seems to be spam. ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 26 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Beznadziejny rower z beznadziejnym osprzętem. Czemu masz taki komunikat musisz zapytać admina. Sugeruję nie schodzić poniżej poziomu przyzwoitości czyli Shimano Deore/Tiagra. Merida ma całkiem niezłe modele tego typu. W Specu i Treku musisz dopłacić żeby osiągnąć poziom przyzwoitości. Odnośnik do komentarza
Arti Opublikowano 26 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2019 Dzięki - szukam dalej zatem Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi