dns Opublikowano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 WitamChciałbym przedstawić mojego nowego kompana - Trek Marlin. Rower kupiłem od znajomego na gwarancji. Jest w bardzo dobrym stanie jak na używany. Jednak padla decyzja o modyfikacji. Oryginalnie Trek był wyposażony w napęd 3x8 Sram X4 i jakiś SIS z przodu. hamulce to niestety padaka totalna - tarczowe Tektro mechaniczne. Nie trzeba dodawać ze rower w ogóle nie hamowal.O ile z hamulców w ogole nie byłem zadowolony to przerzutka sram x4 całkiem nieźle się spisywała. Musiałem nauczyć się obsługi srama bo biegi wrzuca i zrzuca się jednym palcem -inaczej niż w shimano.Ale do rzeczy. .. prawie wszystko poszło out. Zalozylem :- kaseta slx 10rz.- przerzutka tyl deore- korba deore 3 tarcze- przerzutka przód deore- support zintegrowany hollowtech 2- manetki deore 3x10- hamulce hydrauliczne slx przód i tył- pedały spd xt- lancuch 10rz slxprzewód tyl niestety trzeba było skrocicpo założeniuefekt finalny. .. przepraszam ze brudny ale dzisiaj lało cały dzień ☺w planach jest wymiana korby na slx 40/30/22, przerzutek na slx i kasety na 11-36 (teraz jest 11-32)pozdro Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Bardzo fajnie przygotowany rower :) Odnośnik do komentarza
Jeden Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Uważaj z tymi modyfikacjami bo kolega poprosi o zwrot ;) Odnośnik do komentarza
Marek Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 duża zmiana na lepsze :D Odnośnik do komentarza
dns Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 a dziekuje... jak coś się pojawi nowego to updejtne pierwszego posta :) Odnośnik do komentarza
MaTT Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 No nieźle przygotowany :) Odnośnik do komentarza
dns Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 na razie wszystko chodzi bez zarzutu.. ale odczuwalna jest za duza tarcza w korbie ... mysle ze 40 zębów zalatwi sprawe Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi