bobulek Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Dzień dobry, Jako, że jestem nowy serdecznie pragnę Wszystkich pozdrowić i z góry podziękować za ewentualną pomoc. Proszę o poradę w następującej sprawie: Wymieniłem mechanizm korbowy i suport, teraz po przejechaniu kilku kilometrów odkręca mi się śruba mechanizmu korbowego (Shimano Octalink) M15)tylko po lewej stronie), doradzono mi wymianę pedałów, co uczyniłem niestety problem wciąż istnieje. Proszę o radę co może być przyczyną lub ewentualnie w jaki sposób problem wyeliminować? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
strielok Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Na odkręcającą się śrubę doradzili wymianę pedałów? Masz na myśli śrubę mocującą ramię korby do osi suportu? Wymień na inną pasującą lub posmaruj obecną klejem do gwintów i po problemie. Odnośnik do komentarza
bobulek Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Dzięki, tak jak pisałem - śruba mocująca korbę do suportu, pedały wymieniałem. Boję się tylko kleju bo jak kiedyś będę musiał odkręcić czy nie będzie problemu? Odnośnik do komentarza
MARIUSZZZ Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Może wymień śrubę. Można je kupić na sztuki w sklepach rowerowych. Odnośnik do komentarza
strielok Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Jeżeli użyjesz jakiegoś niebieskiego (niebieski słabszy, czerwony mocniejszy) to nie powinno być problemu, ale jak masz możliwość kupić śrubę na miejscu to ok, no chyba że problem będzie z gwintem w osi i nowa też będzie się odkręcać, wtedy trochę kleju Odnośnik do komentarza
bobulek Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Serdeczne dzięki za pomoc, śruby już wymieniałem (sorki nie dopisałem wcześniej) niestety nic nie pomogło. Poczytałem w necie o kleju, faktycznie to będzie chyba najlepszy pomysł. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi