bialas55 Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Kupiłem nowy rower, jeszcze nie jeździłem nim. Po kilku tygodniach stania w piwnicy, z jednej opony zeszło powietrze, tyle że nie do końca, i zostało już na tym poziomie, co by sugerowało, że dętka nie jest przebita, bo by zeszło do końca. Nie rozumiem nowy rower i coś takiego. Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Nic niezwykłego. Może być mała dziurka, dlatego powietrze ucieka bardzo wolno.( a jak jest niskie ciśnienie to jeszcze wolniej). Może też być nieszczelny wentyl. Jedyny sposób bo zdjąć dętkę, napompować i zanurzyć w wodzie, będzie widać gdzie jest nieszczelność, bo na pewno jest. Odnośnik do komentarza
thalcave Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Albo to jest naturalna sytuacja - mój stary rower z nowym dętkami przezimował w wózkarni i w obu kołach powietrza praktycznie nie ma. Powietrze co mniej więcej dwa tygodnie należy sprawdzić/dopompować. Odnośnik do komentarza
pepe Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Fakt, jak kilka miesięcy postoi, to nie ma siły, powietrze zejdzie, ale po kilku tygodniach, tak jak pisze @bialas55 to trochę za wcześnie. Ja bym to sprawdził i załatał. Odnośnik do komentarza
bialas55 Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Dzięki, trzeba będzie wykręcić i sprawdzić. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi