marcino285 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Mi w zupełności Alfik wystarcza, ale nie jest powiedziane, że tobie wystarczy mocy. Jeśli nigdy nie jeździłeś rowerem z przekładnią planetarną to nie masz porównania. Ja jeździłem na kilku rowerach i świadomie się przesiadłem. Sprawę pogarsza fakt, że nie możesz się przejechać na czymś takim. Napęd mało popularny. W zasadzie od nie dawna w sprzedaży. Wszyscy chwalą !4 biegowego Rohloffa, ale cena takiego napędu jest bardzo wysoka. mimo, że mam tego Orkana i mi służy dobrze to ostatnio naszła mnie nostalgia za grubymi oponami i wypadami do lasu. Trochę poważniejszy teren kusi. Bez szaleństw oczywiście. Wspomniałeś o kwitach. Bez kwitów tym bardziej bym nic nie kupił. Jak masz możliwość to wypróbuj te nówkę i zobaczysz. Wizualnie i technicznie rower zacny. Odnośnik do komentarza
Marass88 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 No Evado 7.0 naprawde osprzetowo wyglada zacnie i ten czarny mat tez fajnie sie prezentuje na plus jest to ze salon krossa mam w swoim mieście z 4300 jak sie zdecyduje zejda na 4000zl , co do tego Ktm loreto full xt gosciu mi sprzeda za 2900 i zapewnie ze rower jest legal przywieziony z Norwegi stan bdb a ten rozmiar 56 by mi pasowal bo mi pomierzyl rury itd jak bym sie zdecydowal to 1000zl mam na inne gadzety do tego roweru i ewentualny serwis gdyby cos trzeba bylo wyregulowac.Musze to wszystko przemyslec i chyba jeszcze pojade zobaczyc tego orkana do innego miasta dzięki ziomek za odpowiedzi pozdrawiam Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Teraz jak opisałeś dokładnie tego KTM to powiem ci, że opcja naprawdę kusząca. Gość gada konkretnie i jest o czym myśleć. Możesz też jechać i zerknąć na Orkana. Przymiarkę zrób też do tego Evado. I pamiętaj chłodna spokojna kalkulacja i potem tylko frajda z wykręconych km. Odnośnik do komentarza
Marass88 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 No ci powiem ze jest nad czym wybierać:) ale musze tego orkana 6.0 obejtzec na zywo bo zdjecia tego nieoddawaja bo ci powiem ten alfik coraz bardzej mi sie podoba z tego co czytałem i widzalem filmiki to naprawde moze byc fajna obcja , tym bardziej ze mowisz ze jestes zadowolony :) ale do tego orkana to opona max 2.0 grubsza chyba nie wejdze Odnośnik do komentarza
Marass88 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Bo napomniales ze w lekki teren chcesz wjechac to raczej grubszej gumy w te rame nie wsadzisz Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Nie mierzyłem nic, ale na oko jak zerknąłem to za dużej gumy ponad to 1.5 nie wsadzisz. Nie jestem pewien, ale chyba już 1.9 raczej nie wejdą. Zresztą nie chce mi się przekładać i dlatego kupiłem górala. Jak już coś zakupisz to daj znać. Odnośnik do komentarza
Marass88 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Siema kolego decyzja juz podjeta kupuje Orkana 6.0:) dam znac jak juz bede go miał u siebie to sie pochwale hehe pozdrawiam Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Pozdrawiam również. Szerokości. Mam nadzieję, że będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza
Marass88 Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Witam kolego dawno mnie tu nie bylo ale miałem napisac czy jestem zadowolony z orkana 6.0 z piastą shimano alfine :) Rower jest super a ta piasta alfine rewelacja naprawde juz zapomniałem o normalnym napędzie z przezutkami bo komfort jazdy jest mega ,hamulce tez rewelka takze z zakupu jestem naprawde zadowolony i polecam zakup tego roweru .Ale mam tez pytanko do ciebie bo zrobiłem na nim dopiero 100 km i mam mały problem ,ktory przytrafił mi sie juz drugi raz a chodzi o napinacz łancucha alfine łancuch mi sie zsunoł z tego małego kułeczka juz drugi raz kluczem imbusowym poluzowałem srube i łancuch nałozyłem na kóleczko i jest oki ale podejrzewam ze problem powruci bo juz 2 razy sie tak stało a dokreciłem mocno ,mimo to sie poluzniło dlatego czy czasem problem nie jest z łancuchem ?moze jest za długi i jedno albo 2 oczka by trzeba było zmniejszyc ? moze miałes taki problem przy swoim Orkanie?pozdrawiam Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Póki co zrobiłem na nim dopiero 900 km i nigdy nie miałem takiego problemu jak opisujesz. Nie wiem co to może być za przyczyna. U mnie jest ok. Jeśli powtórzy ci się to jeszcze raz to może trzeba odwiedzić serwis. Zaskoczyłeś mnie totalnie. Odnośnik do komentarza
Marass88 Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Witam problem juz rozwiązany miałem prawdopodobnie za mocno napiety łancuch i przy obciazeniu jak pedałowałem ,ramie od napinacza sie luzowało poczym łancuch sie zsuwał z tego małego kułeczka przy napinaczu , łancuch troszke poluzniłem no i problem zniknoł mam nadzieje na dobre:) mam do ciebie jeszcze pytanko jakie blotniki masz przy orkanie bo mam z tym mały problem z dopasowaniem pozdrawiam Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Ja nie mam błotników jak na razie. Może kiedyś założę. Fajnie, że udało ci się rozwiązać problem. Zerknąłem i u mnie łańcuch nie jest napięty na maksa. Czuć minimalny luzik. Odnośnik do komentarza
mcreativo Opublikowano 31 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Hej, Dzięki za opinie o Orkanie 6. Też się zastanawiam bardzo poważnie nad nim. Na allegro jest już w cenie 2800. Mam pytanie jak z alfine 11 pod większe górki, da się spokojnie wyjechać ? Zastanawiam się czy kupić crossa i tego Orkana 6 czy poczekać na mtb: Kross Level b7 2016. Chciałbym też trochę po lesie jeździć. Odnośnik do komentarza
marcino285 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Cóż mogę ci powiedzieć. Na równy teren rewelka. Górki nie robią zbytnich przeszkód jak masz czym depnąć. Ja sobie jakoś radzę. W lesie, ale umiarkowanym spokojnie pojeździsz. Na piachu to już nie bardzo. Wszystko zależy od tego jaką masz kondycję i gdzie przeważnie jeździsz. Odnośnik do komentarza
Marass88 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Cześć Marcino kiedyś ci pisalem o tym problemie z napinaczem przy orkanie ze lanccuch zjezdza z tego małego kolka , no i niestety problem sie powtarza; p i naprawde niemam pojecia Dlaczego tak jest ty zrobiiles 900 km i wszystko spoko a ja dopiero 250 i gdze jade musze brac imbus ze soba i jak zjedze z tego kolka to luzuje i poprawiam zaczyna mnie to irytowac , moze jakis inny napinacz kupić , a moze wada fabryczna to jest ? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi