swift101 Opublikowano 28 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 witam zdecydowałem się na zakup używanego roweru. Coś lepszego do jazdy po lasach, niż obecnie eksploatowany rower za 600 zł. W mojej okolicy oko przykuły dwa rowery, Giant XTC oraz Scott Scale 60. Oraz w dobrym stanie, oba podobne wyposażenie, Deore XT tył, LX przód, hamulce hydrauliczne. Inne mają amortyzatory - Giant - suntour, Scott - RockShox. Cena również podobna. Doradźcie co kupić? :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 28 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Jak jest wybór RockShox vs Suntour to zawsze RockShox. Odnośnik do komentarza
swift101 Opublikowano 29 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Jak jest wybór RockShox vs Suntour to zawsze RockShox. tak, to akurat wiem :) tez wolałbym RockShox'a. A poza tym? jakaś różnica w samej ramie? osprzęt zbliżony, więc tutaj dylematu nie ma. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 29 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Kolego, jasnowidzem nie jestem. Jak masz chęć żeby ktoś ocenił rower to albo wklejasz specyfikację techniczną albo link do niej. Odnośnik do komentarza
kafarek96 Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Jeździłem na Scott scale 960 z amorem rockshock na deore XT, po lesie się latało świetnie - co prawda amor przydał by się jakiś lepszy. Ale jak Ci nie zależy na cudach i masz budżet ograniczony brał bym Scotta gdyby był w fajnym stanie. Wrzuć więcej info o nich, może jakieś zdjęcia. Co do Gianta - nie przemawia do mnie ta firma. Odnośnik do komentarza
Activelo Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Z amortyzacja nie jest tak źle, zresztą autor i tak szuka roweru używanego więc zwróć uwagę na niemal każdy podzespół tak aby potem nie być rozczarowanym. Kwota 600zł na tego typu rower jest moim zdaniem dosyć skromna. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi