creez Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Witam Wzrost: 191 waga:80 Jestem przed zakupem roweru, najchętniej bym wydal tak do 5 tyś. Bardzo często będę wjeżdżać do lasu jadąc z górki po lekkich korzeniach czy wjeżdżał lasem ścieżką trzy kilometrową do góry. Myślałem o Kellys Gate 50 lub 90 choć ciężko dostać ten model w sklepie rowerowym w moim mieście, niedaleko mnie jest dobry sklep z rowerami rozmawiałem z nimi i z mtb maja specialized i kross ale nic nie wiem o tych markach wiec może by ktoś mi polecił. Myślałem też że bym zamówił do innego sklepu Kellys'a ale nie wiem jaki rozmiar ramy i kol dobrać ; / Proszę o pomoc z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Podobny temat:https://roweroweporady.pl/f/topic/4246-mtb-29%E2%80%9D-4000-4500zl/ Odnośnik do komentarza
creez Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zdazylem juz troche poszperac i chyba jednak bym wolal trek x caliber 9 2019 ale mam problem z doborem ramy myslisz ze lepiej dal mnie by bylo 23,5 czy 21,5 co sadzisz ? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Raczej 2,15. Ale Trek X-Caliber to zdecydowanie technicznie gorszy rower. Rama nie jest zła ale brak sztywnej osi i bardzo kiepskie koła. Zakup mało przyszłościowy. Z drugiej strony dożywotnia gwarancja na ramę. Jeśli przyjdzie Ci do głowy pościgać się w maratonie mtb albo jeździć z silnymi grupami mtb to pierwsze co będziesz musiał zrobić to upgrade kół. A większość dobrych kół jest prawie wyłącznie pod sztywną oś. Z Trekiem jest ten problem że producent nie umożliwia przetestowania roweru przed zakupem. Np. Specialized czy Merida mają dni testowe i bez problemu można się godzinę bezpłatnie przejechać. Sam się interesuję modele Procaliber ale ni cholery nie ma go gdzie przetestować. Odnośnik do komentarza
creez Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Z Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2018 Mało używany X-Caliber 9 2017, 21,5 cala sprzedaje na grupie kolarstwo handel gość z Warszawy, jakby co. 3000 zł https://www.olx.pl/oferta/trek-x-caliber-9-2017-xl-21-5-gwarancja-CID767-IDvjMxu.html Odnośnik do komentarza
creez Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Kupuje jedbak nowego gate 90 2017 Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Dobry wybór Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi