waclawek Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 W tym roku zacząłem regularnie jeździć na rowerze(obecnie na trekkingowym). Uznałem, że przyszedł czas na zmianę, na szosowy. Nie chcę na początek wydawać jakoś dużo pieniędzy(max 1200 zł) W mojej okolicy znalazłem takie coś: https://www.olx.pl/oferta/rower-szosowy-szosowka-red-bull-58cm-23cale-shimano-sora-CID767-IDv8N20.html#6122696d40 Nie znam się za bardzo na rowerach i osprzęcie. Proszę o jakieś opinie na temat ww roweru. Czy nada się na pierwszą szosę? Ewentualnie czy w cenie do 1200 zł znajdę coś bardziej godnego uwagi? Mam 180 cm wzrostu i ważę obecnie 93 kg( nie wiem czy to jakaś istotna informacja) i powoli spada. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
niet Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Powinieneś szukać roweru o rozmiarze 56, może 54. Ten z linka jest zaduzy Odnośnik do komentarza
karol1994cz Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Jestem posiadaczem tribana 3 którego zakupiłem miesiąc temu za symboliczne 1000 zł, dla mnie bomba. Spełnia moje oczekiwania, jedyne co wymieniłem w nim to opony na szersze ( z 23c) na 28c oraz siodełko ( u każdego kwestia indywidualna). Nie wiem czy uda Ci się znaleźć takiego tribana na olxa, ale chyba ( jeśli się mylę proszę mnie poprawić), to triban 500 jest jego odmłodzoną wersją. Dojeżdżam nim codziennie do pracy 17 km ( polecam jako bardzo tani,zdrowy i przyjemny środek transportu do pracy, i kawy rano nie trzeba bo endorfiny wprawiają w niesamowity stan, taki że energia roznosi o 7 rano). Kilka razy w tygodniu wyruszam na 50 kmowe przejażdżki. W moim przypadku przez kilka dni kierownica barankowa wydawała się bardzo niewygodna ( drętwiały mi nadgarstki), ale teraz jest to wg mnie najwygodniejsza kierownica jakiej kiedykolwiek używałem, zmienił bym tylko asfalty na lepsze i ograniczył natężenie ruchu samochodowego. Odnośnik do komentarza
szenkx Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zdarzają się rozmiary pośrednie takie jak 53 lub 55 więc może ten drugi się uda. Odnośnik do komentarza
RemarSport Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Jeżeli ten po oględzinach okaże się w dobrym stanie to bym brał, oczywiście kwestia przymiarki i czy faktycznie nie okaże się dla Ciebie za mały i przez to niewygodny, od tego trzeba zacząć. Odnośnik do komentarza
Activelo Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Minęło już trochę czasu więc jeżeli wątek jest nadal aktualny to koniecznie daj znać na jaki model roweru ostatecznie padł wybór oraz czy jesteś zadowolony, czekamy na Twoją odpowiedź. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi