NoOnesThere Opublikowano 8 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Jeśli chodzi o Ronina to można znaleźć sporo informacji o tym, że cholernie rdzewieje. Odnośnik do komentarza
Dominiks Opublikowano 10 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 @NoOnesThere a problem nie dotyczył modeli sprzed 2017 roku? Bo oglądałem nawet zdjęcia rdzy pod lakierem, ale wydawało mi się, że były to fotki modelu z 2016 roku... Odnośnie doboru rozmiarówki, lepiej kupić rower nieco przymały, niż nieco przyduży (jak się jest między rozmiarami), bo można go nieco wydłużyć np. mostkiem? Czy błądzę? Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Modele na 2017 rok też rdzewieją, może model 2018 jest lepszy. Co do rozmiaru ram to ja nie lubię określeń typu "nieco za mała" czy "trochę za duża". Zazwyczaj każdy może wybierać spośród 2-3 rozmiarów. A to który będzie odpowiedni decydują nasz proporcje ciała, gibkość, indywidualne preferencje. Jeśli dana rama spełnia te kryteria to jest dobra. Możemy mieć IDENTYCZNE parametry ciała i np. Ty będziesz jeździł na ramie 54 typu race, a ja na 56 typu endurance. Dwa zupełnie inne rowery. Odnośnik do komentarza
mataman Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Jeżeli ktoś jest na granicy rozmiarów to mniejszy rower będzie zwinniejszy, a większy wygodniejszy na dłuższe dystanse. Odnośnik do komentarza
Dominiks Opublikowano 11 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 @NoOnesThereZostanie Marin. W kwestii rozmiaru: biorąc mniejszą ramę, jeśli za pół roku okaże się, że wolałbym bardziej wyciągniętą pozycję, to mogę to trochę skorygować dłuższym mostkiem. Natomiast od wyciągniętej pozycji na większej ramie trudno będzie uciec... Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 11 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Różnica parametru "reach" w Marinie Four Corners między rozmiarami "M" i "L" to tylko 9mm. Natomiast w "stacku" jest to 29mm, czyli sporo. Też bym w tym wypadku wybrał rozmiar mniejszy, bo w rozmiarze "L" kierownica jest już bardzo wysoko. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi