danield929 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Witam Stanąłem przed zakupem drugiego roweru, trasy jakie pokonuje to głównie ścieżki rowerowe w mieście i asfalt. Kręcę zazwyczaj koło 50km, szukam czegoś pasującego z jednak bardziej wygodną pozycją niż szosówka. Jak na ten moment ot przyglądałem się: Merida speeder 300 Unibike xenon Giant Fastroad SLR 2 Cannondale quick 4 Roment Orkan 5 Merida Crossway 600 cube sl road pro Jakies podpowiedzi? Propozycje? Odnośnik do komentarza
Marekk Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Musisz się zdecydować, czy chcesz mieć amortyzator. Cross, a fitness to dwa inne rowery, wiem, bo przerobiłem swojego crossa na fitnessiaka. Inny komfort i charakterystyka jazdy. Odnośnik do komentarza
danield929 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Myśłe raczej przerzucić sie na rowery fitness więc jednak brak amortyzatora. NA ten moment juz bardziej zastanawiam sie pomiedzy cube sl road pro vs canyon roadlite vs Specialized Sirrus Elite Alloy Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Pytanie numer dwa, chyba bardziej kluczowe, to na jakich oponach Ci zależy. Fitnessy rzadko przyjmują coś więcej niż szosa i warto to wziąć pod uwagę przy wyborze wymarzonego modelu. Odnośnik do komentarza
danield929 Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Tak @Elle trafione w punkt. Właśnie po dalszym zwiedzaniu internetów widzę, że ze wzgledu na opony muszę wrócić do crossowych rowerów, ale takich skierowanym głównie pod ścieżki rowerowe miejsie i asfalt..... Odnośnik do komentarza
endrju Opublikowano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Hej kolego. Czy nie celujesz w coś więcej niż fitness? Ja jeździłem i nadal jeżdżę fitnessem Kross Pulso 2 i bardzo mi on pasuje. Kupiłem go jednak tylko temu, że bałem się pozycji w rowerze szosowym. Ale i tak wskoczyłem na szosę po roku. Teraz jeżdżę na zmianę. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 10 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Jeśli szuka szerszych opon, które trudno znaleźć w fitnessie, to nie do końca łapię sens polecania szosy, w której zdarza się to raz na sto, czyli przypadek Tribana. Żadnej innej szosy z 40c nie znam. A szosy choćby w połowie tak wygodnej, jak cross, w ogóle nie widziałam ;) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi