Robur Opublikowano 26 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 witajcie mam rower starego typu , zmierzylem i sztyca powinna miec 30mm, niestety w intercie nigdzie na takowa trafic nie moge. czy z zwiazku z tym gdy wswadze 29,8 bedzie pasowac? nie bedzie latac? czy ktos mial z was taki problem? czekam na wasze podpowiedzi Odnośnik do komentarza
Marekk Opublikowano 26 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Niestety będzie latać, znajomy to przerabiał. Rozwiązaniem u niego była tuleja aluminiowa rozszerzająca obwód sztycy. Sam ją wytoczył, ale to jest złota rączka :). Są co prawda do kupienia redukcje typu 27,2 na 31,6, ale w twoim przypadku to się nie sprawdzi. Nie próbuj też ściskać i dokręcać na siłę obejmy, nie tędy droga. Wydaje się, ze najprostszym rozwiazaniem bedzie kupno sztycy +1-2mm powyzej 30mm i udanie sie do kogoś z tokarką z papierem sciernym lub mozolne scieranie w domu. Odnośnik do komentarza
Robur Opublikowano 27 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 dzieki Odnośnik do komentarza
MaciejRutecki Opublikowano 28 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 https://www.rowerystylowe.pl/c-412/sztywne-sztyce-podsiodelkowe wybierz podkategorię, a później sam rozmiar. Nie wiem czy wszystkie są w wersji 30mm, ale wybrałem jedną losowa i była. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi