krzysiekw Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 W alu szosie mojego ojca strzelała... zapadka w bębenku, a dźwięk roznosił się po ramie i myśleliśmy, że to suport. Po rozebraniu i smarowaniu bębenka problem zniknął. Dzięki:) Mam stare koło z tego Tribana to założę i zobaczę czy dźwięk się pojawi, będę miał wtedy jasność w tej sprawie. Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 No i problem rozwiązany :) @NoOnesThere zdaje się że miałeś rację, na starym kole żadnego dziwnego dźwięku nie ma, więc to musi być wina bębenka. Swoją drogą trochę to dziwne, koło kupione na jesieni 2017r przejechane niewiele a tu już awaria. Nie wiecie czasem jaki klucz do odkręcenia bębenka potrzebny? Jedni twierdzą że ampulowy 11 - taki niestandardowy, a inni że zwykła 10 Odnośnik do komentarza
NoOnesThere Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 U mnie potrzebny jest klucz ampulowy 5 (piasta identyczna jak Bitex RAR12). Natomiast u ojca nie wiem, bo sam serwisował bębenek. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi