timson Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Witam, mam dość duży dylemat odnośnie wyboru roweru. Wzrost: 181 cm Długość nogi do krocza: 84 cm Wg tych danych powinienem zakupić rower o ramie 19 cali. Niemniej jednak w tym rozmiarze z Krossa znalazłem tylko Level R1. Natomiast bardziej widzi mi się Hexagon R6. Z tym że znalazłem tylko z ramą 21. I tu pytanie - który rower będzie lepszy pod względem jakościowym oraz czy jeżeli zdecydowałbym się na Hexagon z ramą 21 cali czy przy moim wzroście będzie ta rama 21 uciążliwa. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza
krzysiekw Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Seria Level to mtb o sportowej geometrii, będziesz bardziej pochylony. A seria Hexagon to takie rekreacyjne mtb, gdzie pozycję zajmiesz bardziej wyprostowaną. Zdecyduj co Ci bardziej odpowiada, a przy twoim wzroście patrz raczej na duże koło czyli 29'' Odnośnik do komentarza
timson Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Kolego, a jak z podjazdami pod górkę? Na 29 chyba będzie chyba ciężej? Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Jest wiele teorii na ten temat większość mówi, że łatwiej jest na 29". Są testy gdzie wychodzi, że duże koło jest lepsze. Kolega z forum używa do sportu 29 jako bardziej uniwersalny. A jak podjazd za stromy to zredukuj bieg ;) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi