Nath147 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Może będzie miał model wyższy osprzęt z racji oszczędności na klamkomanetkach i kierownicy szosowej i tanie hydrauliki bo zacisk z klamka nie kosztuje wiecej niż szosowy zacisk mechaniczny. Ale rama w fitnessie będzie endurance/gravel, więc problem z oponami będzie ten sam. Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
Geros Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Ogólnie powiem wam tak. Użytkuję na codzień rower MTB, jak pisałem na kołach 26", Opona Schwalbe Big Apple tył 2.2" przód 2.0". Jeżdżąc na krótkie trasy po mieście, wszelakie krawężniki, chodniki, ścieżki rowerowe, nierówna kostka - sprawdzają się takie szersze opony i pseudo amortyzator. Jednak w większości przypadków poruszam się po asfalcie, jak wybiorę się na dłuższą przejażdżkę to z czasem 'męczą' mi się dłonie, brakuje mi chwytu i najbardziej mi odpowiada coś w stylu rogów czy baranka, bo nawet tak też układam ręce na prostej kierownicy i od razu lepiej. Stąd ciągłe szukanie czegoś z barankiem na szerokich oponach. Wstępnie jest Marin Nicasio, bo niby stal lepiej tłumi, a w dodatku wejdą tam opony do 2.0" (podobno) więc jak dla mnie najlepsza opcja, nie podoba mi się jedynie rama roweru ale w ostateczności będę musiał przeboleć. Szukam ciągle alternatywy dla tej pozycji, bo jednak trochę pieniędzy na rower wydaję i szkoda później żałować. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi