harnax Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Poprawa: klucze prędzej bądź później i tak Ci się przydają* Co do koszyka... To już zależy kto czego potrzebuje, aluminiowe vs plastikowe. Ja w sumie nie wiem jakie mogę polecić, sam prawdopodobnie plastik wezmę. A zapinanie? Kwestia gdzie, ja wybrałem u lock marki onguard. I wypada na pewno dużo lepiej. Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Z imbusów polecam multitoola Kelly's Stinger 8 - świetna jakość w stosunku do ceny, a ilość imbusów spokojnie wystarcza do wszelkich śrubek ? Natomiast klucz według mnie kupić lepiej dedykowany do pedałów. Miałam już 15mm i był lipny, dokręcić może i da radę, ale jak jest coś przykręcone mocniej, to zaczynają się schody. Poza tym zwykły klucz płaski ma krótsze ramiona. Ja mam taki: https://www.centrumrowerowe.pl/klucz-do-pedalow-i-srub-korby-prox-pd16614/ Odnośnik do komentarza
degel123 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Raczej w okolicy nie ma nigdzie sklepow z Vellbergiem, kupie na Allegro lub przez ich strone i powinienem dac rade go skrecic bo kluczy mam w garazu od groma. Tylko o co chodzi z tym serwisem zerowym? Gdzie mozna go zrobic i czy za darmo? PS. o wlasnie explorer 3.1 stanial o 21zl :P Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Serwis zerowy robi się po pierwszej setce lub dwóch, w normalnych warunkach u sprzedawcy lub w autoryzowanym serwisie. Każdy producent określa jednak swoje warunki. Ja na przykład, kiedy kupowałam Spartacusa od producenta, musiałam zrobić u niego przegląd i dopiero wtedy podbijano mi gwarancję. Podobnie robią niektórzy inni producenci, warunkując gwarancję właśnie zdobieniem zerowego przeglądu. Z kolei Decathlon oferuje bezpłatnie podstawowy przegląd w pierwszym półroczu od zakupu. Natomiast dla jeszcze innych producentów serwisem zerowym jest ten, kiedy skręcają rower w sklepie i oddają do użytku. Trzeba się dowiedzieć u Vellberga, jeśli Ci bardzo zależy. Według mnie, kupując przez net, gra nie warta świeczki. Jakąkolwiek wadę najlepiej reklamować u sprzedawcy z tytułu rękojmi, bo reguluje to prawo przyjazne konsumentowi, w przeciwieństwie do gwarancji, która nie ma żadnych obostrzeń prawnych, a producent pisze tam, co chce i jak chce, aby ostatecznie wyszło na jego :P Natomiast kwestia tego pierwszego przeglądu to można naumieć się samemu i wtedy będzie najlepiej, a jak nie, to wziąć te parędziesiąt złotych w zęby i znaleźć w swoim mieście kogoś godnego zaufania. Przy czym różnie to bywa, kiedy wkraczasz do nich z takim Vellbergiem. Jedni traktują go jak równoprawny rower, inni jak gorszy sort, z którym z założenia nie da się nic zrobić. Takie serwisy lepiej omijać, bo co z tego nawet, że kolega, który jeździ Cubem wychwala ich pod niebiosa, skoro do Twojego roweru i tak nie będą się przykładać? Odnośnik do komentarza
degel123 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Tylko skad mam wiedziec gdzie jest najblizej polozony autoryzowany serwis? Na stronie Vellberg nic nie ma albo ja czegos nie rozumiem :) Odnośnik do komentarza
unavailable Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Może się zdarzyć, zazwyczajnie nie ma. To nie jest Romet, nie oczekuj cudów ;) Poza tym napisałam Ci, że to tylko opcja i warunki gwarancyjne mogą być zupełnie inne. Ja tam nie pracuję, Vellberga nie mam, najlepiej więc pytać u źródła, a nie nas. Odnośnik do komentarza
grzegorz75jan Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Gdy kupowałem swojego Unibike Viper to serwis zerowy został wykonany od razu przy zakupie/odbiorze roweru. Temat serwisu powinien być opisany w karcie gwarancyjnej lub zadzwoń do producenta. Niektórzy mają wyznaczone serwisy a inne nie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi