coolfon88 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Witam chciałem zmienić naped z 3x9 na 3x10 z kaseta 11-42 i co bym potrzebował do tego? przerzutkę tylnią, kasete, łańcuch, manetkę i czy będzie to działało z Moją korba i przerzutką przednia Korba suntour xcr 44/32/22 Przerzutka przednia Shimano Acera 9 Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 13 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Nie warto. Za dużo roboty. Korbę masz beznadziejną, którą też przydałoby się wymienić. Sądzę że działać będzie ale kultura zmiany biegów może pozostawiać do życzenia. Łańcuch 10x jest węższy i może nie pracować tak płynnie na korbie od 9x. Nie wiem też czy przednia przerzutka będzie pracować w takim zakresie żeby linia łańcucha w stosunku do linii kasety i tylnej przerzutki była optymalna. Jest to jakaś proteza więc na pewno nie będzie tak jakbyś miał cały oryginalny napęd. Sprzedałbym rower i kupiłbym inny, używany, z takim napędem jaki potrzebujesz. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi