Kacper Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Obecnie posiadam mostek 14 cm, rama ma 50 cm ja mam około 180 cm, koła 27.5", rower XC i teraz pytanie zmienić na 9 czy 10 cm, kąt oczywiście 6˚ Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Mostek 14 w rowerze MTB? To znaczy szosowy bo nie ma takich mostków MTB. Prosta metoda pomiaru. Wkładasz łokieć przed siodełko. Palec wskazujący powinien być w połowie mostka. Pomiar dokładny: Competitive Fit Cyclist Calculator Odnośnik do komentarza
Kacper Opublikowano 8 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 To albo ja źle mierze albo się ktoś pomylił i dał zły mostek ;D Odnośnik do komentarza
Kacper Opublikowano 8 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Pomiar wyszedł mi: 9.2 - 10.8 Cm Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Krótszy mostek daje lepszą zwrotność. Dłuższy lepszą stabilność na zjeździe i podjeździe. Wybierz która cecha ważniejsza. Odnośnik do komentarza
Marekk Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Ktoś na forum całkiem niedawno dawał linka do schematu jak zmienia się postawa kolarza względem zmian parametrów mostka (długość, wznios). Może w google znajdziesz. Z mostkiem trzeba czasem kombinować, sam trafiłem na idealną pozycję przy trzecim mostku. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi