karol1994cz Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 W ostateczności kupiłem https://www.olx.pl/oferta/giant-expedition-shimano-deore-xt-lx-hydraulika-magura-alu-28-CID767-IDmeSBQ.html. Dziękuję wszystkim za udzieloną mi pomoc. Miejmy nadzieję, że zrobi tysiące kilometrów bez serwisu :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
magicbike Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Na zdjęciach prezentuje się ciekawiej od tamtej Gazelle. Dobrze, że nie zdecydowałeś na nią, bo rama była ogromna i zdecydowanie za duża. Tysięcy kilometrów bez serwisu to raczej nie da się ujechać :) Polecam zakup przymiaru do łańucha. Koszt ok kilkanaście zł. z przesyłką. Jest to istone narzędzie i prościutkie w obsłudze. Jeśli łańcuch jest wyciągnięty, lub w miarę przejechanych kilometrów wyciągnie się (naturalna kolej rzeczy), a nie wymienieni się go w porę na nowy, kończy się to często zajechaniem napędu i kosztami zdecydownie większymi niż 50-80 zł na łańcuch. Pozwolę sobie dodać, że mając ten rower, pozbyłbym sie dynama. Stawia dodatkowy opór, sciera-niszczy oponę, hałasuje i często się psuje. Zdemontować można wówczas stałe oświetlenie i dokupić nowe na baterie/akumulatorki. O tych tarczówkach nic nie powiem ;], przód to zdaje się vbrake. Dobrze, że sztywniak. Na dłuższą mentę zapewne sprawdzi się lepiej niż jakiś zwykły uginacz. Miłego śmigania ;) Odnośnik do komentarza
RoweryElektryczne Opublikowano 18 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Co prawda trudno jest ocenić rower po samych zdjęciach, natomiast tutaj prezentuje się on całkiem nieźle w kwestii kondycji, nie wygląda na zniszczonego. Mam nadzieję, że tak samo prezentuje się na żywo, koniecznie daj znać jakie są Twoje wrażenia jak rower będzie już u Ciebie. Odnośnik do komentarza
karol1994cz Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Zrobiłem nim już ponad 250 km, bez żadnych niespodzianek, bez żadnych nawet najdrobniejszych usterek. Rower jeździ szybko i przyjemnie ;), zawsze lubiłem jeżdzić rowerem, teraz kocham to robić :D W poniedziałek kupuję sakwy ( polecają Crosso, więc pewnie je kupię) i będę kombinował z kilkudniowym urlopem od pracy i wyruszam gdzieś w dal ;) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi