YeLLoW Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Witam, czy spinka Sram Power Lock Black 10 rzędowa pasuje do łańcucha Shimano CN HG54 Deore 10 rzędów? Chciałem wymienić dziś łańcuch i przy okazji spinkę, i nie mogłem założyć tej spinki, zapięła się tak jak by do połowy i nie mogłem jej ani do końca zaciągnąć ani zdjąć, dopiero przy drobnej pomocy kombinerek ściągnąłem spinkę. Założyłem starą spinkę chyba KMC i wszystko pasuje. Nie wiem teraz czy tak jest to dobrze dopasowane, że muszę użyć większej siły żeby spiąć spinkę Sram czy po prostu nie pasuje do tego łańcucha? Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 IMHO pasuje. Ale sam SRAM pisze że jest to spinka jednorazowa. Odnośnik do komentarza
YeLLoW Opublikowano 29 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 W 9 rzędowy napędzie spinam i rozpinam sram i nic się nie dzieje. Ale zainwestuje teraz w kmc Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 9-rzędowe KMC są beznadziejne. Nie polecam. Znana sprawa, wszędzie o tym piszą. Mojemu młodemu 2 razy się rozpiął łańcuch na wyścigu. Nigdy więcej. Natomiast mam 10-rzędowe KMC i zero problemów. Odnośnik do komentarza
Marekk Opublikowano 1 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Pasuje, sam używam czarnej Srama do łańcucha 10s shimano. Odnośnik do komentarza
Yaqb Opublikowano 1 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 U mnie ta spinka śmiga z łańcuchem CN-HG95 i nie ma problemów Odnośnik do komentarza
YeLLoW Opublikowano 1 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 No to muszę spróbować założyć jeszcze raz, może za słabo zaciągnąłem łańcuch Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi