neeshare Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Witam, przy zdjęciu koła do załatania dętki złapałem za kasetę i zauważyłem na niej delikatny. Czy taki luz na kasecie jest normalny? https://youtu.be/ZpDX8f3Hz4c Odnośnik do komentarza
wikrap1 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Niewielki luz jest normalny. Jednak gdyby mi się bujało tak jak tu, rozważałbym wizytę w serwisie/rozkręcenie bębenka samodzielnie. Nie mam wielu doświadczeń z bębenkami, by przepowiedzieć ile czasu pojeździ jeszcze z takim luzem. Odnośnik do komentarza
GeloLBN Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 To raczej nie bebenek. Na moje oko wygląda jakby nakrętka kasety była niedokręcona, bo najmniejsze koronki które nie są zespolone z kasetą mają luz w stosunku do reszty kasety.Podjedź do najbliższego sklepu/serwisu i albo poproś o dokręcenie, albo spraw sobie klucz do kaset (koszt od ok 5-10 zł a bardzo przydatne narzędzie) Nie przesadź tylko z siłą dokręcenia, bo później będa problemy z odkręceniem. https://roweroweporady.pl/jak-wymienic-kasete-lub-wolnobieg-w-rowerze/ Odnośnik do komentarza
wikrap1 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Faktycznie, nie obejrzałem filmiku do końca, sorry. Odnośnik do komentarza
MaTT Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Takie luzy są normalne.. mam nowy rower i mam cos podobnego a rower chodzi bez zarzutu.. Odnośnik do komentarza
wikrap1 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 MaTT chyba tak jak ja, nie obejrzał filmiku do końca :P Dalej jest pokazany ewidentny luz między zębatkami, co świadczy o niedokręconym pierścieniu kasety. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi