Lighto Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Hejka, na wstępie napiszę, że mało co znam się na rowerach, więc zdam się na was ^^. Posiadam owy rower(zdjęcie poniżej, z google), czy warto w nim coś wymieniać? Ten rower jest coś wart w ogóle? Czy lepiej będzie zainwestować w jakiś nowy rower? Odnośnik do komentarza
busz Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Ale co i po co chcesz wymieniać? Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Jeśli jeździ i jest w dobrym stanie technicznym, to oczywiście, że jest coś wart :) Ale tak jak pyta busz, napisz co Ci w nim przeszkadza, że chcesz wymieniać. Jeżeli chodzi o jakiekolwiek modernizacje i ulepszenia, to ja bym w nim nic nie robił,bo to nie ma sensu. Ale naprawy i przystosowanie do jazdy - czemu nie. Chyba, że będzie trzeba w niego zainwestować dużo pieniędzy, to wtedy też bym nic nie robił. Odnośnik do komentarza
Lighto Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Myślałem nad dodaniem amortyzatorów, a co do stanu to trochę zardzewiały jest ;) Odnośnik do komentarza
GeloLBN Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Tak jak napisali koledzy powyżej, odpuść sobie modernizację- nie warto... Wartość tego roweru to ok 100-150 zł czyli mniej niż połowa tego co podstawowy amortyzator sprężynowy... Lepiej odłożyć tą kasę i dozbierać na nowy rower, a tym jeździć dopóki jeździ.... Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Myślałem nad dodaniem amortyzatorów, a co do stanu to trochę zardzewiały jest ;) Dodać możesz tylko jeden - przedni. Jeżeli chciałbyś mieć amortyzowane również tylne koło, musiałbyś wymienić także ramę. Czytaj - lepiej wymienić rower :) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi