Brus Opublikowano 25 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Witam. W rowerze mam zamontowaną przerzutkę przednią najniższy segment Shimano typu FD-TZ31 48T Tourney , nie jestem z niej zadowolony, mało precyzyjnie zmienia przełożenia po mimo regulacji . Chcę ją zamienić na przerzutkę z wyższej półki Shimano typu DM431x6 Alivio . Napęd mam 7 - mio rzędowy , tarcze z przodu 48-38-28. Czy taka zamiana jest możliwa bo podobno ta przerzutka Alivio jest przeznaczona tylko do 9-cio rzędowych napędów . Proszę o informacje . Pozdrawiam Woj. Odnośnik do komentarza
lukasz.przechodzen Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Hej, podałeś jakieś dziwne oznaczenie tej przerzutki. W każdym razie, teoretycznie przednia przerzutka pod 9 biegów, powinna działać z łańcuchem 6/7/8-rzędowym. Ale... ja dla spokoju ducha, wolałbym jednak kupić coś dedykowanego właśnie 6/7/8-rzędowym łańcuchom. Odnośnik do komentarza
grzegorz75jan Opublikowano 29 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Może być ciasno zwłaszcza przy małych przekosach. Na stronie Shimano jest podana lista kompatybilności ale trzeba się dosłownie tam dokopać. Szajbajk na swoim kanale to pokazywał. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi