krzysiekw Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Oczywiście że nie musi przez to skreślać roweru, z resztą jak pisałem w tym przedziale cenowym kwadrat to standard.Sam mam crossa z taką korbą o przebiegu 10000 km i jak na razie zero problemów i myślę że jeszcze długo posłuży. Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Niedawno kupowałem nowy rower i też dostałem kwadrat. Z jednej strony człowiek czyta i myśli kurde co za syf, samo zło. Zaczynam myśleć o wymianie - może octalink, a może ht2. No jak szaleć to szaleć. Zaczynam liczyć kasę i ... zadaję sobie pytanie "po co mi to?". Przecież kwadrat mi wystarcza. Działa, jak się zepsuje to tanio naprawię/wymienię. Może wtedy zainwestuję w lepszy, tylko czy na pewno lepszy i pod jakim względem? Każdemu wg potrzeb, no i życzę @krzysiekw kolejnych 10 tys. :) Odnośnik do komentarza
bartmoz Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 A jak do waszych pozycji ma się ten rower: https://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-520-275-id_8351007.htmlSłyszałem średnie opinie o marcie Btwin, ale ten model z tego co widzę nie zawodzi ludzi. Dodam,że miałby to być rower do parku, w lekkie górki i na asfalt na codzień. Odnośnik do komentarza
rowerowy365 Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Na asfalt i sporadyczne ścieżki leśne lepszym wyborem jest typ cross. Choć na MTB tez można. Akurat ten model z opisu nie nadaje się na ciężkie użytkowanie w terenie ale chyba nie tego szukasz. Osprzęt SRAM ma swoich przeciwników i zwolenników. Tu musi się wypowiedzieć ktoś mądrzejszy. . Marka Btwin ma swoje wady ale ma też zalety - dobry serwis, dożywotnia gwarancja na ramę. Celuj w jakiegoś crossa. Odnośnik do komentarza
bartmoz Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Chyba skłaniałbym się bardziej w strone MTB, ponieważ: 1.Fajnie by było jeździć tym na codzień do pracy przez parki,po asfalcie ( ok. 20km/dzień w obie strony) a i w weekend zrobić górkę w stylu Ślęży, czy wyskoczyć w Izery :) ale wiadomo w tej cenie nie można mieć wszystkiego. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi