Szafek Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Witam wszystkich i od razu proszę o poradę. Wybór właściwie pomiędzy tymi dwoma modelami. Który będzie lepszym wyborem? 70% las, 30 asfalt, w zawodach raczej nie będę startował, chociaż może kiedyś :) Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 A co tu porównywać? Oczywiście że Cube. Nie kupiłbym za 4k roweru na Suntourze. Tylko to nie bardzo jest rower na asfalt. Typowy MTB. Ale co kto lubi. Odnośnik do komentarza
RemarSport Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 A czy wybór ma się sprowadzać tylko do tych 2 modeli, czy też bierzesz pod uwagę coś jeszcze? Pytam bo może podamy jeszcze jakieś inne i równie ciekawe alternatywy. Z tych dwóch powyższych także skłaniam się ku Cube z racji lepszego osprzętu. Odnośnik do komentarza
Szafek Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Raczej tylko z tych dwóch, bo mam sklepy z nimi blisko domu a co za tym idzie, możliwość przymiarki. W Cube jedyna rzecz jaka mnie martwi, to te hamulce, mało o nich opinii a z częściami też biednie. Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Magura to podobno bardzo dobre hamulce. Natomiast jak rozmawiam z serwisantami to mówią że jakiekolwiek byle Shimano. Zawsze możesz je zdjąć nieużywane i sprzedać na aukcji. Ale nie sądzę żebyś dostał więcej niż 250 za komplet. Musiałbyś więc dopłacić ze 200 zł do Deore. https://www.forumrowerowe.org/topic/111268-hamulce-hydrauliczne-seria-magura-mt/ Odnośnik do komentarza
jajacek Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Widze że potaniały SLX M7000. Maiłem je trzy dni na testach. Na lepszych w życiu nie jeździłem. Komplet kosztuje ok. 600 zł, niedużo drożej niż Deore. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi